Майстри кия та фукси Черкащини знову визначали кращого
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 30 березня 2012, 15:50

z_e52e6de1

   Днями у Черкасах закінчився четвертий любительський турнір із більярду. Цього разу змагання проходили у клубі «7 луза». Змагалися більярдисти у класі «вільна піраміда» з використанням усіх куль. Спробувати свої сили цього разу вирішило 12-ть змагальників. Попри невелику кількість учасників, боротьба за перше місце тривала справді запекла. Боролися змагальники не лише за визнання, але й за кубки та грошові винагороди. У результаті, перше місце на п’єдестал першості посів Олександр Софієнко, другу сходинку Михайло Шереметьєв, а почесну третю – Ігор Венгер.

   «Усі учасники не є професіоналами і не мають якихось розрядів чи офіційних досягнень. Звісно, серед усіх хтось таки віділився. Це були Ігор Венгер та Олександр Софієнко. Грати з ними було важко всім і їх результати тому підтвердження. Не зважаючи на те, що Венгер посів третє місце, а я друге, гра з ним була дуже важкою. Маю подякувати фортуні, яка цього дня явно за мене вболівала. Що стосується гри у фіналі, можу сказати лише те, що дуже втомився від півфіналу. Програв, але був дуже щасливий за всіх учасників, які цього дня отримали багато позитивних емоцій та безцінний досвід», – ділиться Михайло Шереметьєв, учасник змагань та керівник ініціативної групи любительського більярду у місті Черкаси.

   Наступний, п’ятий, більярдний турнір заплановано на 28-ме квітня. За словами організаторів, майбутні змагання мають бути значно масштабнішими за ці. Адже, наразі, із власними киями змагатися завітали лише два учасники, всі інші – використовували киї більярдного клубу.z_01d3af58

   «Я переміг у минулому турнірі і скажу, що більярд і успіх в цій грі це циклічні моменті. Іноді гра може просто не йти але завжди потрібно викладатись на всі 100% і поводитись гідно. Цей турнір, вважаю, пройшов гідно, я, як співорганізатор, пишаюся цим»,  – говорить Роман Нова, співорганізатор змагань.

  Наразі, організатори готуються уже до наступного турніру і сподіваються, що наступного разу до участі у змаганнях долучиться значно більша кількість учасників. Адже головною метою таких турнірів є пропаганда культурного відпочинку та більярду серед молоді.