Юні черкаські моряки відремонтували свою «гавань»
Написав Вікторія Хамаза   
Четвер, 29 березня 2012, 19:20

ncvngjuf7yiurtyhfcv115   Черкаський Клуб юних моряків сьогодні відкрив двері своєї оновленої оселі.

   Сьогодні у Клубі юних моряків свято – у приміщенні навчального закладу нарешті завершився ремонт. Відсвяткувати цю подію до клубу завітали не лише юні моряки, але й представники ЗМІ. Відвідувачі заходу були приємно здивовані абсолютним перевтіленням приміщення клубу. Своїх гостей юні моряки розважали показовими виступами. Зокрема, вихованці клубу демонстрували свої вміння та навички у поводженні із новим обладнанням для водолазної підготовки.

   «Мені дуже подобається, класи стали світлішими, більшими. У такому класі хочеться чогось вчитися і щось робити. Якщо раніше трошки пропускав заняття, то зараз буду ходить на всі, адже сюди хочеться повертатись. Тимпаче, що у нас з’явилося нове обладнання», – ділиться Дмитро, вихованець Клубу юних моряків з флотилією

   Останні декілька місяців у приміщенні навчального закладу проходила реконструкція та капітальний ремонт класів. Понад півроку приміщення пустувало. На сьогодні, силами батьків та спонсорів, у приміщенні клубу відремонтували два навчальні класи, вестибюль, санвузл та частково спортзалу.

   «Клуб моряків мені особливо рідний,оскільки пропрацював тут близько 13-ти років. Ремонтом задоволений. Приміщення стало світліше та затишніше. Раніше тут був ремонт але після пожежі. Але все не вічне. Зараз тут особлива атмосфера, дітей хоч і менше ніж раніше, але вони всі  якісь бадьорі та дуже завзяті. Це не може не радувати. Тимпаче тепер, коли в них є гарні класи та нове обладнання», – розповідає Борис Батрак, колишній працівник клубу, моряк із 30-річним стажем.DSCN0020

    Наразі у планах керівників клубу зробити залу для силової підготовки учнів. Аби втілити заплановане у життя, Клуб юних моряків має закупити до спортивної зали нове обладнання та спеціальний інвентар.

   «На посаді директора клубу я усього півроку, проте за цей час відбулося дуже багато змін. Силами батьків та за допомогою Андрія Більди нам таки вдалося завершити ремонт основних навчальних приміщень. Тепер у нас, звісно, більше можливостей. Проте на цьому ми зупинятися не хочемо, адже зупинятися на півдорозі – не можна. Тому ми плануємо довести до толку залу для силових вправ, яка просто необхідна у нашому навчальному закладі», – говорить Владислав Підгурський, директор Клубу юних моряків з флотилією.

   Окрім цього, у планах керівництва відкриття нових гуртків та музею морської справи, який буде створено за допомогою історично-пошукової роботи учнів школи. А влітку на власній базі знову заплановано провести літній оздоровчо-тренувальний табір.DSCN0036

   Наразі приміщення клубу уже отримало зелене світло від СЕС на початок занять у відремонтованих класах. Заняття тут проводяться двічі на тиждень: факультатив з водолазної підготовки та секція рульових мотористів. За словами керівників навчального закладу, оновлене приміщення готове прийняти нову хвилю вихованців.

   Нагадаємо, що до сьогодні вихованці Клубу юних моряків займалися у школі № 6. І лише тепер, після капітального ремонту, нарешті змогли відновити свою діяльність у старому приміщенні у центрі міста. Таким чином, відтепер Клуб юних моряків має у своєму розпорядженні декілька приміщень: своє історичне, кабінети школи № 6 та базу біля Дніпра у селі Свидівок.

   Наразі Черкаський клуб юних моряків запрошує на навчання в гуртки судноводіїв, старшин шлюпки, рульових мотористів, комп’ютерної навігації, основ дайвінгу, спортивної рибалки. Детальніше дивіться у розділі «Спортивні школи».

 DSCN0027

DSCN0023

 DSCN0025