Найкращий веслувальник України - черкащанин!
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 28 березня 2012, 17:50

Pogreban_16868kflg

  Із золотом Всеукраїнських змагань з веслування на байдарках і каное повернувся черкащанин Олександр Скороход.

   Курсант Академії пожежної безпеки оформив свою перемогу серед юніорів 1994-1995 років народження та молоді до 23 років. Загалом, на цих змаганнях честь Черкащини захищало вісім професійних веслувальників. Випробувати свої сили на початку нового спортивного сезону на ці змагання завітало близько 200-т найвправніших спортсменів-веслувальників країни. Змагалися спортсмени у веслуванні на байдарках та каное, долаючи дистанції у від 200-т до 1000-чі метрів.
    Як зазначає сайт АПБ, цього року Всеукраїнські змагання з веслування на байдарках і каное «Весняний приз» проходили у Херсоні. Судити кращих веслувальників України на змагання завітав Микола Баранов – суддя національної категорії, заслужений майстер спорту СРСР. Член черкаської збірної Олександр Скороход здобув золото у заїзді С-1 (каное-одиночка) на дистанції 200 метрів.
    Нагадаємо, веслувальний спорту передбачає перегони на човнах за допомогою весел. Цей вид спорту охоплює такі олімпійські види спорту, як академічне веслування, веслування на байдарках і каное, веслування слалом, а також інші види перегонів на нестандартних човнах. Екіпаж човнів може складатися із різної кількості веслувальників. Конструкція човнів та тип весел, залежить від типу перегонів.