На Черкащині стартувало шкільне Євро-2012
Написав Administrator   
Вівторок, 27 березня 2012, 14:26

P502674564564558

   Стартував І етап Національного Кубку з футболу серед загальноосвітніх навчальних закладів Євро–2012. Змагання стартували у Шполянському, Смілянському, Жашківському, Тальнівському, Драбівському та Катеринопільському районах.

   Як повідомляє Черкаська ОДА, гамірно і весело розпочався весняний ранок на смілянських стадіонах «Авангард» та «Локомотив». Бадьорі й веселі сюди поспішали юні футболісти та вболівальники.  Учасників змагань тепло привітали директор дитячо-юнацької спортивної школи, голова міської федерації футболу Коломієць В.А. та керівник міського об’єднання вчителів фізичної культури Тучинський А.Ф.

   Переможцями на цьому етапі стали футбольні колективи загальноосвітніх навчальних закладів №2, 5, 6, 11, 12, 13, школа-колегіуму № 3 та навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15».Вони і продовжать боротьбу в 1/4 фіналу змагань Національного кубку шкільного футболу ЄВРО–2012, які відбудуться 27 березня.

   44hfgjgyujyfi87856748_1У Шполянському районі в рамках цього Кубку ігри проходили між переможцями зональних змагань командами Шполянських НВК №3, ЗОШ №5, Лебединського НВК №1 та Лип’янської ЗОШ. Титул чемпіона району та право захищати честь Шполянщини на обласному турнірі вибороли юні футболісти міської загальноосвітньої школи №5. Усі команди в подарунок отримали футбольні м’ячі. А от голова районної ради Микола Тимошенко пообіцяв забезпечити команду переможців новим комплектом футбольної форми, в якій вони захищатимуть район на наступному етапі змагань, що відбудеться 8 квітня в смт. Лисянка.

   У Жашківському районі в змаганнях І етапу Національного Кубку шкільного футболу ЭВРО-2012 брали участь 15 команд шкіл району (270 учнів). Переможцем стала команда Соколівської загальноосвітньої школи І-Ш ступенів. Їй було вручено кубок та грошова премія, а всім іншим учасникам – цінні подарунки. Вчителі, які готували команди, були нагороджені грамотами відділу освіти.

   У Тальнівському районі за участю голови райдержадміністрації Миколи Бардадима та начальника відділу освіти РДА Володимира Синьогуба також активно стартував І етап Національного Кубку на базі стадіонів Тальнівської загальноосвітньої школа І-ІІ ступенів № 3 та дитячої юнацько-спортивної школи.

   За результатами ігор до фіналу вийшли у І підгрупі – Тальнівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 3 та Мошурівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, у ІІ підгрупі – Кобриновогребельська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та Тальнівський економіко-математичний ліцей.

   Наступні, фінальні ігри Національного Кубку, пройдуть сьогодні, 27 березня, на стадіоні Тальнівської 47686797845648загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 3. Цього ж дня буде визначений переможець І етапу, який представлятиме Тальнівський район на ІІ етапі.

   У Катеринопільському районі у змаганнях брали участь п’ять команд загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів (Ярошівська, Єрківська, Розсохуватська, Вікнинська, Мокрокалигірська). Переможцем стала команда Ярошівської ЗОШ. Дипломи призерам вручила заступник голови райдержадміністрації Інна Сагало.

   На Драбівщині у заході взяли участь 17 команд шкіл району. До фіналу вийшли команди Шрамківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Драбово-Пристанційної загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Великохутірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., Драбівського навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ст. ім. С.В. Васильченка – гімназія».