Визначено кращих гімнастів Черкащини
Написав Максим Гаптар   
Субота, 24 березня 2012, 18:28

gidfnsmdfDSC07156Сьогодні у стінах спортивного комплексу "Спартак" завершився Відкритий чемпіонат Черкаської області зі спортивної гімнaстики на честь пам'яті Богдани Вагіної.

 

 

У змаганнях брали участь кращі юні гімнасти нашої області. Протягом двох днів близько 50 учасників боролися за звання кращого. У перший змагальний день спортсмени виступали у триборстві. А сьогодні відбулися фінали на приладах за програмами першого розряду та КМС. У змаганні взяли участь спортсмени з Черкас та Сміли. Черкаси представлені спортсменами з КДЮСШ "Спартак" та ДЮСШ "Олімпія".

"Цього року ми не запрошували велику кількість учасників, через недостатньо якісні умови нашого залу. Однак, ті, хто взяли участь у чемпіонаті, показали хороший результат. Наші гімнасти непогано підійшли до наступних змагань, які пройдуть у Херсоні, але через погане фінансування низка провідних спортсменів не поїдуть на них", - говорить Ірина Надюк, тренер ДЮСШ "Олімпія".

Під час чемпіонату низка спортсменів підверджували свої звання КМС та першого розряду. Також це змагання відкрило для Черкас нових КМСів та першорозрядників.

"Я займаюся гімнастикою з шести років, і мені це дуже подобається. На цьому чемпіонаті здобув чотири нагороди: перше на кільцях, три третіх на брусах, перекладені та кінь махом. Звісно, думаю, що міг би здобути значно більше медалей, аби не отрмана нещодавно травма. Проте, своїм виступом задоволений. Суперники достатньо серйозні, як для регіональних змагань. Хоча, звісно, на всеукраїнських конкуренція значно сильніша і більша", - ділиться 14-річний Роман Мельник, учасник змагань.

Окрім Романа, низку нагород чемпіонату вибороли брати-близнюки Смірнови, які на двох здобули вісім медалей. Наступним відповідальним випробуванням для юних черкаських гімнастів стануть Всеукраїнські змагання на призи заслуженого майстра спорту України Олександра Береша "Юний гімнаст".