Гонщики з Черкащини взяли участь у V етапі чемпіонату України з автослалому
Вівторок, 24 жовтня 2017, 10:10

2310 автос 2

У Києві пройшов фінальний Чемпіонату України з автослалому, співорганізаторам якого став автомобільний клуб «Черкаси»

За повідомленням provce.ck.ua заїзди відбувалися в самому центрі столиці – на вулиці Хрещатик.За перемогу у завершальному етапі боролися 20 найсильніших екіпажів із різних міст країни. Зокрема, із Києва, Львова, Хмельницького, Рівного, Черкас, Вінниці та ін.Черкащину представляло троє пілотів. Це Андрій Яроменко на авто «Пежо», Ігор Степаненко на ВАЗ 2105 та учасник із Корсунь-Шевченківського - Ярослав Мороз на БМВ.

Автогонщики традиційно боролися у трьох класах: «підготовлені авто із заднім приводом», «підготовлені авто із переднім приводом» та «стандартні автомобілі». У фіналі спортсмени повинні були здолати надскладну дистанцію з непростими елементами - заїздом в гараж заднім ходом, поліцейським розворотом, заносами та численними поворотами. Непросту слаломну фігуру кожен пілот проїздив тричі. Переможців етапу визначали за часом двох кращих заїздів, враховуючи штрафи за збиті фішки.

Без кубків не лишились і черкащани. Так, Ігор Степаненко, який змагався у класі «підготовлені авто із заднім приводом», виборов друге місце. Перемогою він поступився своєму запеклому конкуренту зі Львова. А Андрій Яроменко став третім у класі «підготовлені авто із переднім приводом».

- Торік фінал чемпіонату зі слалому проходив у Черкасах на Соборній площі. Цього року нам вдалося організувати все на Хрещатику у столиці, - розповідає учасник та черкаський співорганізатор змагань Андрій Яроменко. – Тому завершальний етап вийшов досить яскравим із найсильнішими слаломістами, між якими боротьба йшла до останніх хвилин, та з великою кількістю глядачів.

Переможців всього чемпіонату в Автомобільній федерацї України назвуть згодом, після проведення підрахунків всіх етапів.

Нагадаємо, що попередні етапи приймали Львів, Рівне, Харків та Дніпро.