Депутати Черкащини – «срібні» призери Всеукраїнської Спартакіади
Середа, 21 червня 2017, 06:37

210617 1

Всеукраїнська Спартакіада серед депутатів Верховної Ради України, обласних, районних, міських, сільських та селищних рад

 

Фінальним змаганням у Чорноморську передували Спартакіади в областях, у яких учасники виборювали право представляти спортивну честь у складі збірних команд областей.

За підсумками Спартакіади Черкащини, яка відбулася у смт Лисянка, був визначений склад збірної команди області, до якої ввійшли представники десяти районів області. Серед них найдосвідченішим став депутат Халаїдівської сільської ради, Монастирищенського району Дмитро Плиска, який брав участь у всіх попередніх п’яти Спартакіадах і виборов два чемпіонські звання, а також, за цей період, ставав срібним та бронзовим призером.

У складі збірної команди у змаганнях з футзалу другий рік поспіль бере участь голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Відмінна спортивна база міста Чорноморськ, зокрема Палац спорту «Юність», стадіон зі штучним покриттям ЗОШ №4, шахово-шашковий клуб морського порту, в якому проводяться найпрестижніші міжнародні турніри, сприяли проведенню змагань на високому професійному рівні та дозволили учасникам сімнадцяти команд областей показати високі спортивні результати.

З перших стартів Спартакіади відчувалася налаштованість більшості команд на здобуття перемоги в загальнокомандній першості, а учасників у досягненні результатів в особистих змаганнях. Серйозні наміри були і у команди Черкаської області, адже зважаючи на абсолютну перемогу у ІІІ Стартакіаді, призові місця у ІІ та ІV Спартакіадах, мало кого влаштовувало четверте місце, як було торік.

 

210617 2

 

З командних видів спорту найближчими до нагород були футзалісти. Спочатку перемогами над командами Чернівецької, Полтавської та нічиєю з командою Запорізької областей забезпечили собі вихід до чвертьфіналу.

Далі перемоги над командами Львівської та Рівненської областей забезпечили черкащанам участь у фіналі з командою Івано-Франківської області. У вирішальному поєдинку наші депутати поступилися суперникам і вибороли срібні нагороди.

Щодо виступу волейболістів, то вони фінішували на 5 місці.

В індивідуальних видах програми не вдалося повторити минулорічний бронзовий успіх у змагання з шашок Михайлу Кожушному – цього разу шосте місце, краще ніж минулого року виступили у змаганнях з шашок Світлана Шмалій (7 місце ) та Володимир Сушкета з настільного тенісу (6 місце).

Вперше беручи участь у Спартакіадах достойний результат з шахів показав депутат Тальнівської районної ради Микола Слободяник, який виборов почесне шосте місце серед досить сильних суперників.

Найприємнішим успіхом порадувала депутат Потаської сільської ради, Маньківського району Лариса Килимниченко, яка до свого срібного результату минулорічної Спартакіади додала чемпіонське звання у турнірі шахісток, показавши абсолютний результат отримавши тринадцять перемог у тринадцяти зустрічах. Разом з Миколою Слободяником вони стали чемпіонами за підсумком командних змагань з шахів.

За підсумками загальнокомандної першості команда Черкаської області здобувши 397 очок і зайняла високе друге місце.

 

210617 3