У Черкасах ганяли бетмобілі та лабутени на колесах
Понеділок, 19 червня 2017, 11:55

190617 5

Бетмобіль, сумка на колесах, автомобіль у формі величезної колючки та таінші незвичні і креативні тачки

 

Бетмобіль, сумка на колесах, автомобіль у формі величезної колючки та таінші незвичні і креативні тачки можна було побачити на перегонах «Крутий спуск». Про це повідомляє vycherpno.ck.ua

 

peregony na tachkah 3

 

peregony na tachkah 7

Подібний захід в Черкасах проходить вперше, а в Україні вдруге. Ініціатором проведення таких незвичних змагань став автомобільний клуб «Черкаси» за підтримки міської ради.

Як то кажуть, учасники змагань вклали у свої витвори всю душу, адже чого тільки варто придумати, як саме виглядатиме саморобна тачка, а ще ж не слід забувати про вимоги, які поставили до цих неординарних засобів пересування організатори: відсутність у тачці двигуна, вага – не більше 100 кг, і це не повинна бути суцільна конструкція. А от пілот у тачці може розміщуватися будь-як: сидячи, лежачи чи навіть стоячи.

Кожна тачка сьогодні пройшла дистанцію на Замковому узвозі, долаючи перешкоди та навіть трампліни.

У змаганнях брали участь як чоловічі, так і жіночі команди. Хтось робив ставку на швидкість і практичність, а хтось просто хотів вразити та запам’ятатися. У декого конструювання тачки зайняло цілий місяць, а дехто зробив свою практично за одну ніч.

— Ми вже вирішили, лабутени справжні у нас навряд чи вийдуть, тому робили вже таку китайську пародію, — розповідає учасниця команди «Лабутеномобіль» та водій тачки Альона Пальчик. — На туфлі схоже і слава богу.

 

peregony na tachkah 4

І хоч ця саморобна тачка виглядає досить крихкою, проте дівчата, які її зробили буквально за один вечір і ніч, в ній на сто відсотків впевнені. Їх тачка не найшвидше пройшла дистанцію, проте всім глядачам запам’яталася.

На свою креативну тачку, яка зовні багатьом нагадала величезну колючку, Олег зі своєю командою витратив місяць. І хоч спочатку задум був зовсім інший, проте результатом він задоволений.

— На початку ми дещо інше задумували, але потім вийшла така кругла форма і нам здалося, що вже схоже на якогось жука, то й вирішили — зробимо жука, — поділився хлопець.

peregony na tachkah 2

Надійно, креативно і навіть із власним ім’ям створювала команда «BusMotors» свою саморобну тачку у формі маршрутки. Щоб вже точно запам’ятатися, не тільки для машини створили відповідний образ, але й всій команді, яка переодяглася в бабусь, яких частенько можна побачити у вщент забитих маршрутках міста Черкаси.

- Ми хотіли створити щось таке, що запам’яталося б, і таке, що нагадувало б про наше місто. І так сталося, що в цей час, коли ми вже дізналися про змагання, в Черкасах декілька разів траплялися казуси з маршрутками — то колесо відпало, то двері відвалилися. Тому ми й вирішили зробити маршрутку, а назвали «Петро», бо «Богдан» вже ж зайнято, — розповів Антон Товстоп’ят.

peregony na tachkah 5

Представив свій автомобіль і навчальний заклад Черкас — Черкаський професійний автодорожній ліцей.

- Ми хотіли показати, що в гонках можуть брати участь всі, навіть зробити автомобіль своїми руками. Головне прагнути до цього, — відзначив водій тачки Анатолій Волинець. — Своїми руками можна зробити теж дуже красиво і навіть із таких запчастин, про які не можна було й подумати. У нас навіть кухонні приладдя використані.

 

peregony na tachkah

Організатори заходу задоволені і тим, як учасники креативно і небайдуже підійшли до змагань, і кількістю охочих подивитися на перегони на саморобних тачках.

— Дуже цікаві машинки, знаєте, не дві палки і колесо, — зізнається керівник автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко. — Дуже сподобалася кількість глядачів. Це дуже класно, коли ти їдеш, а тебе так підтримують. Я сам проїхався всередині першої машинки і коли тобі кричать, то й самому хочеться і кричати, і дарувати радість усім навколо.

 

jaromenko

На цьому організатори не збираються зупинятися, такий нетрадиційний спортивний напрямок планують розвивати і в наступному році.

 

Переможців обирали за трьома основними критеріями: перший і основний — це реакція суддів (їх було 5), які виставляли свої оцінки, другий — як далеко заїхала саморобна тачка, і третій — швидкість. Будуть обирати переможців за цими трьома критеріями і окремо, і підсумовуючи результати по всіх трьох. Окрім того, визначали переможців і за окремими номінаціями: «Креатив», «Неспинний» та «Найшвидший».

Самі ж судді також дуже задоволені змаганнями та креативним підходом учасників, зокрема, срібний призер олімпійських ігор Сергій Куліш зізнався, що найбільше йому запам’яталися автомобіль у формі лабутена та бетмобіль. І загалом він приємно вражений рівнем організації та яскравістю перегонів.

 

peregony na tachkah 11

 

peregony na tachkah 8

 

peregony na tachkah 6

Вражали гостей заходу і справжні гонщики, які продемонстрували на цій короткій трасі справжній майстер-класі по швидкісному водінню автівок.

 

peregony na tachkah 12

 

peregony na tachkah 9