До числа найсильніших богатирів України потрапило два черкащанина
Написав Administrator   
Вівторок, 13 березня 2012, 11:44

reks56567567567567556ha   Фантастичне богатирське шоу відбувалося цього вікенду у Львові, де проходив перший чемпіонат України для стронгменів у категорії до 105 кг. Одразу два черкащанина стали переможцями. Ведучими цього дійства були справжні богатирі – брати Василь та Роман Вірастюки.

   У суботу у палаці спорту «Україна» спортсмени пройшли кваліфікацію, за підсумками якої відібрали десяток богатирів, які і пробилися до фіналу змагань. Другий етап турніру став значно цікавішим, адже визначав найсильнішу людину України.

   Як повідомляє видання «Вголос», перша вправа «Естафета» проводилась парно. Гирю «качку» вагою 180 кг потрібно було пронести на відстань 20-ти метрів якомога швидше. Окрім неї богатирям ще дали мішки вагою по 100 кг. Їх треба було пронести таку ж дистанцію. Найкращий у цьому випробуванні був Євген Стахурський з Черкас. Його час – 40,75 сек.

   Друга вправа «Лог-Ліфт» (підйом колоди вагою 150 кілограмів на максимальну кількість разів) відбувалась за правилами важкої атлетики - атлети мали по 3 спроби. Утім, у цій вправі не завжди усі спортсмени доходили до кінця. Для когось ця вправа не була «коником», а хтось беріг сили на інші випробування. Володимир Рекша зі Львова без проблем піднімав колоду, і навіть збільшив її вагу до 156-кг. Перемога тут була за львів’янином.

   У «мертвій тязі» найкраще виступив Рекша. Володимир за підтримки залу підняв платформу з автівкою 29(!) разів. Перемігши у третій вправі, Рекша разом з киянином Конюшком очолив турнірну таблицю (по 25 очок).

   Вправа «крусифікс» (дві металеві конструкції по 17 кг) підкорилася Дмитрові Тишецькому з Черкас. Він протримав вагу найдовше – 37.25 сек. Кульмінація змагань настала після п’ятої вправи, адже на верхівку турнірної таблиці вибрали одразу троє богатирів. "Фермерська прогулянка" найкраще вдалася Сергієві Конюшку. Дві валізи вагою 130 кг на відстань 40 метрів киянин проніс доволі швидко – 20.56 секунд. Що цікаво, завдання підкорилося не усім. Троє атлетів не змогли фінішувати.

   В останній вправі «дамбл» (80 кг на рази) визначався історичний чемпіон України. Володимир Рекша повторив рекорд України, піднявши 80-кілограму гирю 12(!) разів. Такий результат забезпечив львівському богатирю підсумкову перемогу на турнірі. Друге місце у вправі (10 разів) та друге місце у підсумку посів киянин Сергій Конюшок. Третім у загальному заліку фінішував Борис Курбатський з Макіївки, що в Донецькій області.

   Окрасою свята у Львові стали показові виступи Віктора Юрченко, Олександра Пеканова та Олександра Лашина. Відомі українські богатирі тішили глядачів рекордами у різних вправах. Богатирське шоу у Львові завершилось співанням гімну ліги стронгменів України та масовою фотосерією з Василем Вірастюком.