Черкаські рятівники треті в Україні
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 09 березня 2012, 13:06

timth45454645656umb   З бронзою повернулася команда черкаських пожежників із зимового чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту у закритих приміщеннях.  

   Свої вміння та майстерність засвідчила команда Академії пожежної безпеки на всеукраїнських змаганнях у Полтаві. Черкаська команда потрапила у трійку кращих із пожежно-прикладного спорту. Цьогорічні змагання тривали чотири дні, з 28-го лютого і по 2-ге березня. Приймала щорічний чемпіонат України із пожежно-прикладного спорту у закритих приміщеннях Полтава. 
   Помірятися силами з'їхалися спортсмени із різноманітних куточків України. Зокрема, до участі у змаганнях долучилося 28-м команд, які захищали кольори різних областей країни, міста Києва, Севастополя та чотири навчальних заклади МНС України.  
   Загалом, цього року, участь у перевірці власної вправності та швидкості поводження з пожежним інвентарем взяли близько півтисячі спортсменів. Свої сили змагальники випробовували у підйомі по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху, подоланні стометрової смуги з перешкодами, двоборстві та підйомі по висувній драбині у вікно третього поверху.
   Серед черкащан найкращий результат продемонстрував Віталій Новгородченко, який посів друге місце у змаганнях з підйому по штурмовій драбині на четвертий поверх навчальної башти. Окрім цього, ще два члени черкаської команди, Сергій Яцура та Сергій Боярський, спромоглися виконати нормативи майстрів спорту України з ППС. Загалом, як зазначає Академія пожежної безпеки,честь Черкащини на цих змаганнях захищали шестеро спортсменів із АПБ, а саме: Роман Чеверда, Євген Ковбаса, Арсен Іпієв, Володимир Лєпьошкін, Сергій Яцура, Сергій Боярський.
   Тепер черкаська команда готується уже до міжнародних змагань. Адже п’ять найкращих команд українського чемпіонату будуть захищати честь країни на міжнародному турнірі, який має відбутися цієї весни у Білорусі.