Текстова трансляція конференції з Артемом Смірновим
Написав Administrator   
Середа, 07 березня 2012, 18:43

artemsmirnov00967

Пропонуємо Вашій увазі текстову он-лайн трансляцію конференції з відомим українським тенісистом Артемом Смірновим.

 

Розкажи про свої враження від змагань, від міста.

Чудові враження. Дуже приємно приїжджати до України. Хороший турнір у Черкасах із довгою історією. Саме в Черкасах я набирав перші очки у кар'єрі, до того ж виступати в Черкасах не так дорого, адже я проживаю відносно близько, у Києві.

 

Минулого року ти виграв два турніри серії ф'ючерз. Цього року ситуація інакша.

У минулому році я якісно стартував, психологічно добре налаштувався, і далі на підйомі провів усі турніри. У цьому році добре я стартував, а далі чомусь програвав. Причини цього, скоріше за все психологічні. На другому турнірі програв у фіналі своєму хорошому другові - Івану Сергєєву.

 

У скільки років Ви серйозно почали займатися тенісом?

Почав займатися спортом у шість років. Батьки віддали мене на секцію. У 6 років дитина особливо не усвідомлює чого вона хоче. З плином часу, я дорослішав, мені подобалось займатися. Багато хто більше гуляв, а я тренувався, був працелюбним. І в школу не ходив, не вчився особливо ні в школі ні в інституті, а всього себе віддавав тенісу.

 

Гра якого спортсмена Вам найбільше подобається?

Більше за все мені подобається гра Роджера Федерера. Мені подобається як він грає, його людські якості. За нього вболіває дуже багато людей. Мені подобається його стиль гри. Завжди вболіваю за нього.

 

Скільки Ви і Ваші батьки витратили грошей на теніс. Скільки коштує стати професійним тенісистом?

Скільки конкретно я не можу сказати. Мій батько заробляючи середні зарплатню, то він всі гроші віддавав на теніс. Це дуже дорого коштує: корти, тренер, ракетки, м'ячі, турніри. Багато перспективних, молодих хлопців закінчували кар'єру, тому що не вистачало їм грошей на подальшу кар'єру.

 

Чи правда, що тенісистам професіоналам потрібно платити гроші за корти?

Так, адже зали для створені для любителів. Взимку дуже дорого коштують тренування.

 

Проти якого відомого тенісиста Ви грали?

Найвідоміший тенісист, проти якого я грав - це Арно Клеман. Грав я з ним у Монте-Карло на грунті, його там дуже люблять. Я дав достойний супротив йому. За нього вболівала вся арена. 

 

Як вважаєте, чого не вистачає вітчизняним тенісистам, щоб скласти гідну конкуренцію світовим тенісистам, адже після Медвєдєва нікому високо не вдавалося підійматися?

Чому лише Медвєдєв. У нас є Стаховський, Долгополов, Марченко. Нашим тенісистам не вистачає коштів. Щоб стати тенісистом рівня топ-100. Потрібний тренер, який знає, що потрібно зробити, щоб досягти рівня 100-ні кращих тенісистів. В Україні мало таких тренерів. Загалом потрібна купа грошей на цілу команду фахівців, які займатимуться тенісистом. Нам це дуже важко робити, ми самі собі робимо графіки, самі займаємося собою.

 

Ти працюєш з тренером?

Я працюю сам, сам тренуюся. Намагаюся якось пройти у цьому виді спорту.

 

Твоє бачення Олександра Долгополова як тенісиста?

У нього багато чого вклав батько, оскільки він поставив йому технічний арсенал. Багато тенісистів топ-100 відзиваються про Долгополова, як про тенісиста, у якого неймовірна техніка.

 

Як вважаєте чому Долгополов нестабільний?

Я вважаю, що у нього зі здоров'ям не все в порядку. Часто він не може продемонструвати якісну гру, через поганий фізичний стан. На турнирах Великого Шолому він якісно виступає, постійно проходить до другого кола. Раніше ми з ним тренувалися, адже разом їздили на турніри. Після того як він "вистрілив", ми рідше стали спілкуватися, адже в кожного різні турніри.

 

Чому на Вашу думку тенісисти так погано грають у теніс?

Український теніс ділиться на топових гравців: Стаховський, Долгополов, Марченко, Сергєєв, Бубка; та підтопові гравці: Смірнов, Молчанов, а потім великий "розрив" від інших тенісистів. Також наша збірна непогано грає, ледь не потрапила до світової групи, чого не було за часів Медвєдєва.

 

Хто на Вашу думку є тенісистом номер 1 всіх часів?

Для мене Федерер. Піт Сампрас подобався в дитинстві. Але до Федерера більше лежить душа, він побив усі рекорди. Фантастичний гравець, статистика сама за нього говорить.

 

Де краще грати в командному чи одиночному розряді?

В одиночному все залежить від тебе. В командному багато чого залежить від взаєморозуміння між партнерами. Коли по юніорам я грав у парі, то часто обігрував тих гравців, у яких я не міг виграти в одиночному розряді.

 

Ти в Черкасах два з половиною тижні. Що окрім тенісу відвідував у Черкасах?

Відвідував ресторан. В кіно кілька разів ходили. Влітку тут набагато цікавіше, є куди сходити. Знаю, що іноземці полюбляють ходити в нічні клуби. Бувало, що у боулінг ходили грати.

 

Окрім тенісу який вид спорту полюбляєш?

Цікаво пограти у боулінг, гольф, на ковзанах поїздити. Хочеться спробувати щось нове для себе, випробувати себе. 

 

Тенісисти-професіонали у настільний теніс грають?

Обов'яязково. Коли був у Туреччині, то грали постійно.