Уманські важкоатлети одні з кращих
Написав Administrator   
Середа, 07 березня 2012, 07:38

sport09034   Днями в Умані відбувся чемпіонат Черкаської області з важкої атлетики, де одні з кращих результатів продемонстрували саме уманчани.

   Як повідомляє Уманська міська рада, на початку березня у спортивній залі Уманського національного університету садівництва відбувся чемпіонат Черкаської області з важкої атлетики, у якому взяли участь команди з Умані, Черкас та Черкаського району. 

   Команду міста Умань представляли студенти Уманського національного університету садівництва. Вихованці тренера Пучка В.І. гідно представили себе на цих змаганнях здобувши перемоги у особистому заліку.

   Нагадаємо, що важка атлетика – силовий вид спорту, в основі якого лежить виконання вправ зі штангою – піднімання ваги. Змагання з важкої атлетики сьогодні включають в себе дві вправи – ривок та поштовх.

   Ривок - це вправа, в якому спортсмен здійснює підйом штанги над головою одним злитим рухом прямо з помосту на повністю випрямлені руки, одночасно підсідає під неї. Потім, утримуючи штангу над головою на випрямлених руках , спортсмен піднімається, повністю випрямляючи ноги.

  Поштовх - це вправа складається з двох роздільних рухів. Під час взяття на груди спортсмен відриває штангу від помосту, піднімає її на груди, одночасно підсідає під неї , а потім піднімається. Потім він напівприсідає і різким рухом посилає штангу вгору на прямі руки, одночасно підсідаючи під неї , розкидаючи ноги вперед-назад («ножиці») або трохи в сторони (швунг). Після фіксування положення штанги над головою, спортсмен випрямляє ноги, ставлячи стопи на одному рівні (паралельно), утримуючи штангу над головою на випрямлених руках.