Спортивні активісти Черкащини
Написав Administrator   
Неділя, 04 березня 2012, 14:12

1327897845_sports   Спортивні діячі Руської Поляни підготували низку заходів приурочених до 390-ї річниці села. Попри солідний вік, у селі активно пропагується спортивний спосіб життя. Наприкінці лютого Руська Поляна буквально «вибухнула» низкою змагань із найрізноманітніших видів спорту.

   Як зазначається на сайті Черкаської районної державної адміністрації, для  руськополянців  нинішній  рік  незвичайний.  Вони  відзначають 390-ту річницю села. В історії Руської Поляни останні майже 80 років, починаючи з довоєнних літ, знаменним є те, що тут працюють спортивні секції, проводяться змагання, а кращі спортсмени села гідно представляють рідне село не тільки в районі та області, а навіть в Україні. То ж не дивно, що спортивно-масові заходи займають помітне місце у відзначенні ювілею.

   Вже проведено турнір з вільної боротьби, в якому брали участь разом з руськополянцям юні спортсмени Черкас, Сміли, Тального та Тальнівського району. Другий місяць поспіль триває зимовий турнір з міні-футболу, в якому беруть участь 7 команд села. Окрім цього, планується провести змагання з шахів, армрестлінгу, перетягування каната, гирьового спорту, гандболу та дитячого футболу.

   А 26 лютого в спортивній залі ЗОШ № 1 відбувся волейбольний турнір серед ветеранів віком 45 років і старших. Змагання розпочалися на мажорній ноті – урочистого відкриття. Під гучні оплески привітали спортивних ентузіастів з Байбуз, Худяків, Червоної Слободи (в складі команди виступали шляховики на чолі з Миколою Рябком, начальником філії Черкаської ДЕД), двох команд Руської Поляни: «Дубовик» та «РП-50».

   Наснаги та оптимізму побажав спортсменам сільський голова Андрій Шапран, від гостинної руськополянської землі дівчата в національних костюмах вручили запашний коровай найстаршому учаснику турніру 70-річному Миколі Гусаченку – гравцю команди шляховиків.Під звуки Державного Гімну України капітани команд підняли прапор змагань.

   Потім точилася шестигодинна безкомпромісна боротьба за головний приз турніру. Досить сказати, що всі зустрічі, які визначали остаточне турнірне становище команд, завершувалися проведенням додаткової третьої партії.

   Але вдома, як кажуть і стіни допомагають. Тож господарі турніру команда «РП-50» у фінальній зустрічі перемогли найближчих переслідувачів – спортсменів з Байбуз. Слід відзначити і вдалий виступ іншої руськополянської команди «Дубовик», яка виборола бронзові нагороди у худячан. Команду-переможця нагороджено Кубком, командам-призерам вручено дипломи, а гравцям – медалі і грамоти. Спеціальними призами нагороджені Микола Гусаченко («Найстарший учасник турніру») та Анатолій Перехрест з команди «РП-50» («Найкращий учасник турніру»).

   Гості турніру щиро дякують його організаторам змагань та сільському голові Андрію Шапрану, завдяки якому всі учасники виявили не лише свої здібності, а й гарно відпочили у колі друзів, набравшись наснаги та гарних вражень на цілий рік.