У Черкасах танцюють диско!
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 03 березня 2012, 16:19

Hip-Hop-Dance-hip-hop-dance-25417116-750-500   На паркеті палацу спорту «Будівельник» сьогодні «запалюють» найкращі танцівники диско з усієї країни. 

   Один із найяскравіших танцювальних чемпіонатів розпочався сьогодні у нашому місті. Кубок України «Fiying Dance» з «диско» та «диско-слоу» зібрав лише найгнучкіших та найтехнічніших танцівників країни. Турнір такого масштабу з диско та диско-слоу наше місто приймає вперше.

   «Раніше проводилися змагання, але вони були не такого високого рівня. Сьогодні ж для Черкас своєрідний дебют. Зібралися справді найсильніші, тому обирати важко. Хоча мені, як організатору, дуже приємно, що завітало так багато учасників», – розповідає Вікторія Коваленко, головний організатор змагань.

   «Запалювати» черкаський паркет з’їхалось близько тисячі учасників із 25-ти міст України. Учасники змагаються у одинадцяти категоріях, а саме: «брейкденс», «техно», «хіп-хоп», «джаз-фан», «хаус», «диско», «диско-слоу», «диско-фрістайл», «латтинбіт», «класичний беліденс», «стріт-шоу».

   Одну з перших нагород у категорії «хіп-хоп» виборола черкащанка Амелія Коваленко. Танцями дівчинка займається уже 12-ть років. Любов до диско юній танцівниці привила її мама, яка є її тренером та основним організатором змагань. Дівчинка зізнається, що дуже ретельно готувалась до цього танцювального змагання і налаштована здобути не одну перемогу.

   «Я перемогла у стилі «хіп-хоп» до 14-ти років. Своїм виступом задоволена і рада, що журі це оцінило. Попереду ще низка виступів у інших танцювальних категоріях. Сподіваюсь, що це моя не остання медаль за сьогодні», – ділиться Амелія Коваленко, переможниця у категорії «хіп-хоп».

   Кубок України «Fiying Dance» з «диско» та «диско-слоу» є відбірковими етапом на чемпіонати Європи та світу. Одними із вірогідних претендентів на перепустку на закордоні танцювальні турніри є черкащани. Адже відповідно до рейтингу, який складався за результатами останніх п’яти змагань, наші земляки мають досить непогані шанси увійти в п’ятірку кращих та представляти нашу країну на всесвітній танцювальній арені.