Пожежники проводжали зиму змаганнями
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 02 березня 2012, 09:11

timth6575656umb  Кінець лютого видався надзвичайно насиченим на спортивні події не лише для міста, але й для курсантів Академії пожежної безпеки.

   Одним із най видовищних змагань-конкурсів стало «А нумо, хлопці». Як зазначає сайт Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, участь у цьому змаганні взяли команди із чотирьох факультетів академії. Змагальники визначали найвправніших не лише у спортивній майстерності, але й у творчих здібностях. Змагання складалися з восьми етапів, а саме: забивання пенальті та кидання м’яча у баскетбольний кошик, ривок гирі вагою 24 кг, одягання бойового одягу пожежника-рятувальника, перетягування канату, виконання бойової перевірки та одягання АСП-2, комбінована естафета. Щодо творчих конкурсів, то це було привітання команди та танцювальне змагання. Як виявилось, найвправніших та найспортивніших курсантів Академії навчають на факультеті пожежно-профілактичної діяльності, команда якого і посіла перше місце. Переможці були вшановані на п’єдесталі першості та нагороджені почесними грамотами та переможним кубком.

   Окрім цього, спортсмени-пожежники влаштували турнір, приурочений до Дня захисника Вітчизни. timthudfhfghf6y7567mbФорма змагання – гирьовий спорт. Цього разу до участі у турнірі долучилось три команди із різних навчальних закладів, а саме: Академії пожежної безпеки, Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького та Навчального центру молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України. Попри меншу кількість команд-учасників, спортсмени демонстрували справді високі результати. Змагальники «брали» не кількістю, а якістю. Помірятися силами спортсмени зібралися аж у семи вагових категоріях. Оформили чемпіонство цього дня курсанти: Василь Щербина (став чемпіоном у ваговій категорії до 60 кг), Дмитро Гавриленко (став чемпіоном у ваговій категорії до 70 кг), Сергій Ковальський (чемпіоном у ваговій категорії до 75 кг), Павло Вашук (виборов перше місце у ваговій категорії до 80 кг).

   А наступного дня шестеро спортсменів академії взяли участь у першості Черкаської області з армспорту.  До участі у цьому чемпіонаті долучилося близько сотні найвправніших спортсменів Черкащини, кожен з яких претендував на звання кращого. Та не до всіх цього дня фортуна була привітною. timghfghfgh67e5uthumbСилами мірятись змагальникам довелося у чотирьох вагових категоріях, а саме: до 70 кг, до 80 кг, до 90 кг та понад 90 кг. Ще одну перемогу у скарбницю Академії поклав Володимир Черниш, який став абсолютним чемпіоном змагань у категорії понад 90 кг. 

   Цього ж дня, спортсмени-курсанти посіли друге місце на XII Спартакіаді Черкаської області серед вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації. Після цього команда пожежників оформила перемогу у черговому волейбольному турнірі Чемпіонату Черкаської області «Златогор-ліги». Ця перемога дозволила їм піднятися на третє місце турнірної таблиці чемпіонату. Останнім переможним акордом зими стала перемога курсантів над командою із Золотоноші у Відкритому чемпіонаті Черкаської області з баскетболу серед чоловічих команд.