Олімпійський день на Черкащині
Написав Administrator   
Четвер, 01 березня 2012, 07:59

lvivopen-38   В олімпійський день на Чорнобаївщині майстер-клас із плавання провели багаторазові чемпіони та рекордсмени України та Європи.  

   Як зазначає Черкаська ОДА, Чорнобаївщина неодноразово згадується в біографіях звитяжних українців, спортсменів-переможців. Тож проведення олімпійського дня для жителів району вже стало традиційним.

   В актовому залі Чорнобаївської ЗОШ №1 та Чорнобаївської гімназії панувала дійсно олімпійська атмосфера. На зустріч з юним поколінням завітали Олімпійський чемпіон 1964 року з веслування на байдарках та каное Андрій Хіміч, Олімпійський чемпіон 1968 року з волейболу Володимир Іванов, заслужений тренер з академічного веслування Олександр Коваль та чемпіон світу серед ветеранів Валентина Крепкіна. Титуловані гості з радістю згадували незабутні перемоги та власним прикладом надихали молоде покоління наполегливо йти до поставленої мети.

   Продовжився олімпійський день в районному спортивному комплексі першістю району з плавання серед учнівської молоді на призи Олімпійського чемпіона А.І. Хіміча. У запливах серед дівчат рівних не було минулорічній переможниці Тамарі Телюк (Іркліївська ЗОШ). Друге та третє місце дісталось Ірині Стеценко (Великоканівецький НВК) та Яні Доброштан (Чорнобаївська гімназія). Золоту медаль змагань серед юнаків виборов Дмитро Федоренко (Лихолітський НВК), срібна медаль у Олега Саюна (Красенівський НВК), бронзова – у Івана Танцюри (Чорнобаївська ЗОШ №1). У командному заліку першість здобули плавці Чорнобаївської ЗОШ №1, на другому місці розмістилась команда Чорнобаївської гімназії, і третє місце в спортсменів Великобурімської ЗОШ.

   Переможці та призери змагань нагороджені дипломами та грамотами Чорнобаївської райдержадміністрації та районної ради, грошовими преміями, та літературою на олімпійську тематику. Окрім того, багаторазові чемпіони та рекордсмени чемпіонатів України та Європи з плавання Володимир Король, Григорій Заховавко, Олексій Климанов, Юрій Човнюк провели для учасників змагань майстер-клас із плавання.