Бігом до здоров’я
Написав Вікторія Хамаза   
Середа, 29 лютого 2012, 12:15

z_47565ac9

   Справжні патріоти здорового способу життя зібралися цього вікенду на площі 700-річчя Черкас аби висловити своє «ні» шкідливим звичкам.

   Кросівки, спортивні костюми та невичерпний запас бадьорості – все це про молодих черкаських ентузіастів, які долучилися цієї неділі до всеукраїнського забігу за здоровий спосіб життя. Така оздоровча акція проходить у нашому місті уже вп’яте. 

   «Було багато нових людей, тим не менш, відчувався гарний та дружній настрій. Весело пробігли дистанцію, переважно по мокрому снігу, перестрибуючи та оминаючи калюжі. Після фінішу трохи поділились враженнями, планами на майбутнє, пофотографувались. Потім, хто побіг додому, а хто далі, на свято масляної в парку 50-річчя. Загалом, всім сподобалося, обіцяли й надалі брати участь у наших заходах. Якщо за такої погоди вже стільки людей було, то при кращій погоді з нами буде пів Черкас», – говорить Влад Тверезий, організатор забігу у Черкасах.

   Цього разу, незважаючи на досить прохолодну погоду, у пробіжці взяли участь понад 40 черкащан. Перевагою таких забігів є те, що вони не потребують якоїсь спеціальної фізичної підготовки. Участь у пробіжці мають змогу взяти всі бажаючі. 

   Окрім забігів у рамках всеукраїнської акції за здоровий спосіб життя черкаські активісти влаштовують подібні пробіжки щотижня.z_85390572 Організатори запевняють, що регулярність таких спортивних заходів є найефективнішим методом протидії нездоровому способу життя. Тому, окрім щотижневих пробіжок, у планах спортивних активістів влаштовувати різноманітні походи, спортивні турніри та заходи, які б поширювали у маси здоровий спосіб життя. Наступний такий забіг запланований на неділю, 4-те березня, на 10:00. Цього разу організатори вирішили стартувати від Пагорба Слави  і  подолати дистанцію аж до розважального комплексу «Бочка».

   Окрім цього, уже сьогодні, 29-го лютого, о 18:00 у Молодіжному ресурсному центрі відбудеться тренінг зі здорового способу життя. Учасники заходу матимуть змогу дізнатися багато корисного про здорове харчування, правильний режим дня, особисту гігієну, фізичний і духовний розвиток та боротьбу з шкідливими звичками. Організатори заходу чекають на всіх бажаючих!