У Черкасах проходить першість із джип-тріалу
Написав Вікторія Хамаза   
Субота, 25 лютого 2012, 17:00

DSC06365

   Шум моторів, нереальний драйв та неповторні емоції – все це панує зараз на автомобільній першості «Ярмарок 4х4», яка проходить сьогодні у Черкасах. Понад півсотні екіпажів з усієї країни з’їхались до мікрорайону Дахнівка аби випробувати своїх залізних коней на нелегких черкаських трасах.

   Змагання у форматі «джип-тріал» у рамках щорічного автомобільного турніру «Ярмарок 4х4» зібрали близько тисячі глядачів та учасників з різних куточків Центральної України. Автомобільне шоу такого формату проходить у нашому місті вперше. 

   «Організовувати було важко, але завдяки допомозі спонсорів, черкаської мерії та одноклубників все зреалізувалось. Раніше ми їздили на подібні змагання у інші міста. Там нас завжди запитували, коли ж ми влаштуємо такі змагання і запросимо всих до нас у Черкаси. Цього року ми наважилися. До цього ми проводили змагання, але іншого формату (було «джип трофі» – орієнтування у лісі, яке не передбачає глядачів). У цьому році вирішили влаштувати щось масштабніше та змінити формат. Ось так і виникла ідея створення змагань у форматі «джип-тріал», які, як бачите, зацікавили багатьох», – ділиться Олександр Скорина, головний організатор змагань.DSC06353

   Формат змагання «Джип-тріал» передбачає автомобільне змагання на закритій трасі із низкою перепонів (штучних або природних), розташованій на сильно пересіченій місцевості і розділеній на залікові секції.  Задача кожного екіпажа полягає у проходженні спеціально виділеної ділянки траси за якомога менший проміжок часу. Екіпажі долають перешкоди у певній послідовності, намагаючись не зачепити ворота, якими оточена кожна ділянка траси. Кожен екіпаж змагальників складається з двох осіб: пілота і штурмана.

   Учасники сьогоднішнього автомобільного дійства змагаються у чотирьох класах, а саме: «мото», «квадра», «підготовлені автомобілі» і «стандартні автомобілі». Для кожного класу змагальників відведена окрема траса. За словами організаторів, цього разу вони вирішили відійти від стандартного орієнтування і запропонувати учасникам цікаві траси, де кожен зможе проявити свої навики та випробувати свою техніку. У змаганнях беруть участь близько 15-ти екіпажів із інших міст та більше 30-ти із Черкащини. На переможців змагань чекають не лише кубки та грамоти, але й цінні подарунки від спонсорів змагання.