У Черкасах пройде ІІ всеукраїнський турнір з міні-футболу пам'яті Євгенія Подолянчука
Написав Андрій Вєков   
П'ятниця, 12 лютого 2016, 13:50

увампитьб

Із 17 до 19 лютого у місті відбудуться змагання на честь вихованця "Дніпро-80", який загинув у зоні АТО

  

   Евгеній Подолянчук із 2003 до 2007 року займався футболом у ДЮСШ "Дніпро-80". Закінчив Черкаську спеціалізовану шкоул №3 і у 2008 році вступив до Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультет розвідки, з якого випустився з відзнакою. Із 2012 року на військовій службі.

   Відбув у зону АТО для захисту цілісності держави та боротьби з терористами у числі перших ще на початку бойових дій. Загинув під час оборони аеропорту "Донецьк" 14 вересня 2014 року. Посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню і відзнакою "За заслуги перед Черкащиною". 

poster

 

   Міська федерація футболу спільно з Асоціації міні-футболу Черкаської області вже вдруге поспіль буде проводити в Черкасах турнір пам'яті Євгенія Подолянчука серед гравців 2005-2006 р.н.

   На турнір приїдуть 10 команд з різних регіонів України: "Торпедо" Миколаїів, "Юність" Чернігів, "Перша Столиця" Харків, "Кремінь" Кременчуг, "УТК-ДЮСШ" Умань, "Фортуна" Христинівка, "Дніпро-80" 2005р., "Дніпро-80" 2006р., "Ураган" Черкаси, та "Черкаський Дніпро".

   Юрій Гончаров, голова Асоціації міні-футболу Черкаської області: "Цей турнір за рівнем організації та проведення стане справжнім святом футзалу для дітей. Ми хочемо, щоб юні спортсмени позмагались із суперниками з усієї країни, пережили ці неперевершені емоції та показали свої найкращі вмінні і змістовну гру. Окрім цього, такі змагання мають велике значення, адже ми пригадуємо та віддаємо шану нашим героям.

   Андрій Фощій, перший заступник голови міської Федерації футболу: "Головна мета проведення цього турніру – вшанувати пам’ять справжнього героя, вихованця ДЮСШ «Дніпро-80» Євгена Подолянчука, який загинув, боронячи від ворога нашу державу на Сході. Мені здається, що такі турніри – гідний спосіб згадати героїв нашої країни і виховувати патріотизм у юних спортсменів. 

 

   Матчі відбудуться у СК "ФОК" та ПС "Будівельник". Календар - згодом.