Черкаси готуються прийняти чемпіонат з регбі
Написав Вікторія Хамаза   
П'ятниця, 28 червня 2013, 11:52

201321DSC04775

   7 липня у місті відбудеться IV щорічний турнір з пляжного регбі, який збере найсильніших спортсменів із різних куточків України.

  На свято Івана Купала на гостинній «Живчик-Арені» буде не лише весело, але й цікаво. Любителі пляжних видів спорту матимуть змогу насолодитися справжнім регбі на піску – у місті відбудеться IV щорічний турнір з пляжного регбі. Просто неба на «Живчик-Арені» змагатимуться найсильніші спортсмени-регбісти не лише з Черкас, але й зі Сміли, Кременчуга, Запоріжжя, Кривого Рогу та Миколаєва. Організатором спортивного дійства є Федерація регбі міста Черкаси та регбійний клуб "Граніт", який існує у місті близько трьох років.

201323DSC05262

   Регбі на Черкащині розвивається вже більше 6 років.  Ідея створення регбійного клубу належить колишньому капітану  національної збірної Олексію Цибку. Регбійним осередком Черкащини є Черкаси та Сміла, зокрема регбійно-футбольний клуб "Сміла" та черкаський клуб "Граніт". При смілянському клубі діє школа регбі Олексія Цибко.  В рамках цього проекту школярі мають можливість відвідувати  тренування з регбі  протягом навчального року. У 2007 році охочих спробувати гру сильних чоловіків,  було  лише близько 30, а вже нині  у клубі займається більше 200 спортсменів. Нині ж цей вид спорту активно розвивається не лише у Смілі, але й у Чекрасах.

201322DSC04912