«Зоря» – «Шпола»: битва титанів
Написав Максим Гаптар   
Субота, 19 травня 2012, 19:33

shpol-zoryabytvatytaniv054906

Завтра на «Центральному стадіоні» відбудеться вирішальний матч кубка області. У фіналі Кубка Черкаської області з футболу зустрінуться запеклі суперники останніх років «Зоря» Білозір’я та «Шпола-ЛНЗ-Лебедин». «Черкаський спорт» пропонує до Вашої уваги прев’ю цього мегаматчу.  

«Зоря» та «Шпола» – самі ці дві команди «роблять погоду» у черкаському футболі. У минулому сезоні між ними точилася основна боротьба за чемпіонство області. Схоже, і сезон 2012 не стане винятком. Поки що у чемпіонаті і «Шпола» і «Зоря» йдуть без втрат очок.

У Кубку в суперників також усе гаразд. Обидві команди без особливих труднощів пройшли усі стадії турніру і завтра зійдуться в очному протистояння. Цей матч може певним чином покаже, хто з суперників краще підготовлений на даному етапі сезону. Перемога однієї з команд надасть їй неабияку емоційну перевагу у чемпіонаті.

Місце проведення матчу – черкаський «Центральний стадіон» у першу чергу має піти на користь «Зорі», яка весь минулий сезон провела всі домашні матчі на ньому.

Фаворитом протистояння є «Шпола-ЛНЗ-Лебедин», про що свідчать не лише думки футбольних експертів, а й результати опитування, проведеного «Черкаським спортом». 57 % опитаних користувачів нашого сайту віддали перевагу у цьому матчі «Шполі», тоді як 42% вбачають фаворитом «Зорю».

Матч гігантів обласного футболу матиме кілька цікавих дуелей на кількох позиціях. Особливе протистояння має виникнути на фланзі півзахисту. В обох команд на цій позиції грають легіонери з Києва: у «Зорі» зліва грає Рябченюк, у «Шполи» справа – Колодяжний. Очна дуель цих гравців може стати найцікавішою у матчі.

У передній лінії «Шпола» розрахуватиме на свого перевіреного лідера Антона Оганесова, який є чи не найкращим нападником на початку цього сезону. «Зоря» ж у свою чергу може покладатися на цілу низку гравців передньої лінії. Білозірчани у міжсезоння добряче підсилилися нападниками, тому деякі з них нині не мають стабільного місця у стартовому складі команди. shpol-zoryabytvatytaniDSC07023

Шполяни ще жодного разу не вигравали Кубок області, тоді як «Зоря» має у своєму активі цей здобуток. У разі перемоги, «Шпола-ЛНЗ-Лебедин» подасть непогану заявку на чемпіонство й у першості області. У будь-якому разі, цей сезон може стати одним із найуспішніших.

Цікавим також є протистояння керманичів обох команд. Ігор Столовицький проти Василя Гречаного. Більш досвідчений тренер «Зорі» проти дебютанта на тренерському містку Гречаного. Кращими результатами у цьому сезоні може похвалитися тренер «Шполи». Команда Василя Гречаного окрім вдалих виступів у Кубку області та чемпіонаті, стала володарем Кубка Першина та провела непогано передсезонну підготовку. «Зоря» ж зі складнощами входила у цей сезон. Були у пасиві білозірчан і поразки від «Урагану» (4 : 6) та п’яте місце на тому ж Кубку Першина. Але з часом Ігорю Столовицькому вдалося внести корективи у гру команди, тому «Зоря» два місяці тому і сьогодні – дві різні команди.

Матч «Шполи» та «Зорі» буде окрасою початку обласного футбольного сезону. Матч «Зоря» – «Шпола-ЛНЗ-Лебедин» таке-собі черкаське «ель-класіко», тому пропускати його зась.

Гра чемпіона та віце-чемпіона Черкащини пройде завтра о 17.00 на «Центральному стадіоні». Окрім цього «Черкаський спорт» проведе он-лайн трансляцію цього матчу. Не проґавте!