У першій лізі чемпіонату України гратиме «Дніпро» Черкаси
Середа, 11 жовтня 2017, 10:11

1110футзал

На участь у других за рангом футзальних змагання країни подає заявку команда з Черкас

 

Дещо сенсаційною новиною поділився президент футзального футбольного клубу «Солтекс» Черкаси Олександр Соловей, який в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Черкаський спорт» розповів наступне:

-         Протягом кількох попередніх років на Черкащині помітний значний футзальний бум, який кожного разу досягає свого апогею у період з листопада по березень наступного року. У новому сезоні на Черкащині проводитиметься ще більше змагань у різних вікових категоріях, починаючи від 9-річних і до старших 60-річних гравців. Нещодавно у Черкасах у КДЮСШ №1 та Академії футболу у Білозір’ї відкриті відділення з футзалу. Таким чином вибудовується закономірна футзальна структура. На мою думку і багатьох моїх колег по футзальному цеху, Федерації футзалу Черкаської області на вершині такої структури має бути команда, яка повинна грати на вищому рівні - у чемпіонаті України серед чоловічих команд. Таким чином вирішено створити нову команду, яка виступатиме у чемпіонаті країни серед команд першої ліги.

-         А яка ж тоді доля ФК «Солтекс», який Ви очолюєте?

-         Я готовий пожертвувати своєю командою заради подальшого розвитку та популяризації футзалу у Черкасах та області. 10 наших футзалістів стануть гравцями новоствореної команди, при цьому до них приєднаються ще 3 особи. У новому клубі я не претендую на якусь керівну посаду. Наша мета створити народну команду і щоб вона належала черкащанам, а у її діяльності могли брати участь громада Черкас, вболівальники, місцева влада і бізнес. До нас приїзжатимуть команди з інших регіонів із своїм стилем гри, який цікаво буде побачити глядачам. Тим паче, що у багатьох командах є гравці, які пограли на міжнародному рівні і мають відповідний рівень підготовки. На Черкащині ми вже знаєм силу усіх команд, а щоб рухатися вперед потрібно грати з представниками різних регіонів країни. Щоправда новостворена команда також гратиме і у чемпіонаті Черкаської області (екстралізі).

-         Є вже ті люди, які готові розділити з вами цей спортивний, сподіваємось не важкий, тягар?

-         Поки що про появу нової команди знає не великий загал. Ідею створення підтримали президент Федерації футзалу Черкаської області Юрій Гончаров і віце-президент Федерації футзалу Черкаської області Анатолій Коверський. Лашкул Володимир Григорович надав нам безкоштовно зал для тренувань у Білозір’ї в Академії футболу, Богдан Розсоха (власник магазину «PROFIСПОРТ») запропонував за свої кошти розробити та виготовити виїзну форму команди. Користуючись нагодою хочу звернутися до усіх небайдужих до розвитку та популяризації спорту і зокрема футзалу з пропозицією про співпрацю. Це стосується як і звичайних громадян так і представників влади та бізнесу. Лише об’єднавши зусилля можна рухатися вперед і перемагати. Ми готові розглянути усі пропозиції, які можна озвучити зателефонувавши мені:073-552-28-88 чи при зустрічі.

-         Кажуть як назвеш корабель, так він і попливе?

-         Поки що розглядається один варіант назви новоствореної футзальної команди – «Дніпро» Черкаси.

-         Коли команда починає підготовку до нового сезону, хто входить до її складу і тренує футзалістів?

-         Головний тренер Юрій Лісняк. Команда вже проводить тренування у такому складі: Віктор Єрошов, Ярослав Магльований, Петро Степанов, Олександр Лобов, Андрій Калініч, Олександр Аргєєв, Олег Коркішко, В’ячеслав Дєєв, В’ячеслав Ткаченко, Сергій Біда, Антон Вакуленко, Євген Трандафілов, Сергій Дєдов. У рамках підготовки до сезону «Дніпро» візьме участь у розіграші Кубку України з футзалу. Черкаська команда починає бортбу за цей почесний трофей з матчів поперднього раунду.

-         Які завдання ставляться перед командою на новий сезон і коли він стартує?

-         Безсумнівно ставимо завдання не просто пограти у чемпіонаті, а давати бій кожному супернику, щоб вболівальники, які приходитимуть на матчі бачили захоплююче видовище. Щодо більш глобальних планів, то вони залежатимуть від того, як відреають на наші пропозиції про співпрацю місцева влада, бізнес і громада. Звичайно хотілося, колись вийти до футзальної Екстраліги України.