"Солтекс" Черкаси – чемпіон Черкаської області з футзалу в Екстра-лізі
Написав Андрій Вєков   
Неділя, 12 березня 2017, 20:46

IMG 8565656552 1

"ПП Валюк" - другий, "Цетус" - третій, а "Шарм" - без медалей.

 

 

"Шарм" – "Цетус" 0:3
Голи: Євтушевський 2, Скорняков

IMG 857678678678678385 2

Отакої! Шарм без медалей, а Цетус – третій. Багато писати не треба, просто послухайте інтерв'ю Мачульського, де він усе чітко пояснив. Парфумери "розхлябано" вийшли на матч за третє місце, за що були покарані.

IMG 857678678678678385 1

Хоча початок гри був за червоними. Увесь перший тайм Шарм тиснув на ворота Сорокіна, але гол у роздягальню забив Цетус – Євтушевський заклав кулю за лінію воріт Соколовського. Цетус сьогодні зіграв прагматично, ідеально використавши всі слабкі ланки Шарму. У другому таймі він жахливо недопрацював в обороні і пропустив другий. Так легко захист парфумерів ще не проходили: дві стінки і гол – 0:2. Майже одразу перевагу було потроєно. Євтушевський оформив дубль ударом із власної половини. Шанс на камбек з'явився за 8 хвилин до сирени, однак Мачульський не реалізував пенальті – Сорокін виграв дуель. Штурм розпочався у п'ять останніх хвилин. Обкладений ударами, Цетус вистояв і тепер святкує перемогу над принциповим суперником – 0:3.

 


"ПП Валюк" – "Солтекс" 0:1
Голи: Ткаченко 

 

Ми чекали цього матчу чотири місяці. Усю зиму і частку весни гріли долоні аби плескати чемпіонам області в Екстра-лізі. І от дочекалися. Солтекс у фіналі мінімально перемагає ПП Валюк і стає чемпіоном області з футзалу. Команда Олександра Солов'я дебютувала у цих змаганнях і одразу ж завоювала "золото". Цьому передувала ідеальна виграшна серія в першому етапі і втрата очок лише в матчі з Цетусом у другому. Із 12 матчів Солтекс не виграв лише одного разу.

IMG 8565656552 2

Сьогодні гра у їхньому виконанні була не такою виразною, як завжди. Непоступливість – ключове слово цього фіналу. Ані Валюк, ані Солтекс тривалий час не створювали жодних небезпечних моментів. Ще одним новаторством стало допущення великої кількості помилок там, де протягом чемпіонату їх не було. У якихось мікромоментах, та все ж. Ах, так, слід нагадати, що нічия влаштувала б Валюк, а Солтексу потрібна була лише перемога.

IMG 8565656552 3

Півгодини гри "Будівельник" вичікував. Як під час цунамі – вода відступає і на березі тиша. Хвиля пішла за 7 хвилин до кінця. Остренко з гострого кута знайшов шпарину між Магльованим і воротами, але м'яч облизав дальню стійку. Потім активізувався Ткаченко на вістрі Солтекса: почав крутити, штовхатись і, як наслідок, бити по воротах. Коли часу залишалося обмаль підопічні Лісняка взяли тайм-аут і розіграли п'ятого. Тут Валюк і накрило хвилею. Позиційний розіграш втілився у забитий гол Ткаченка – 0:1. Зазначимо також, що Валюк жодної хвилини не сушив гру – розумів, що хвиля може прийти в будь-який момент. Але не встояв. У підсумку Солтекс виграє чемпіонат.
 


"Епіцентр" – "Одна Родина" 0:4
Голи: Гамалій, Агарін 2, Панасенко 

IMG5655656 8615 1

Переможна серія Епіцентра тривала недовго. У передостанньому матчі чемпіонату він поступився Одній Родині. Хороший бій видали команди, але забивав у ньому тільки колектив Олександра Діденко. Родина посідає найвижче з можливих п'яте місце і йде у відпустку. А Епіцентру є над чим працювати.
 


"Хімелектробуд" – "Рувер" 0:0
IMG5655656 8615 2

Мільярд моментів – нуль голів. Перша безгольова гра в чемпіонаті області відбулася останньої. Змагання завершено. Рувер бив-бив – не забив. Тотальна домінація на паркеті не стала результативною. 

Дякуємо командам за участь! До зустрічі в наступному сезоні.