Фінальна серія Чемпіонату Черкаської області з футзалу. Екстра-ліга. Резюме
Написав Андрій Вєков   
Неділя, 19 лютого 2017, 17:10

IM676766G 1421
"Солтекс" обігрує "Шарм", "ПП Валюк" - "Цетус", "Одна Родина" покуражилася з "Рувером", а "Епіцентр" святкує першу перемогу.


"Шарм" – "Солтекс" 1:2
Голи: Бабенко – Стєпанов, Ткаченко

Солтекс вдруге в сезоні перемагає Шарм у принциповому матчі і стає ще ближчим до золотих нагород чемпіонату. Залишається обіграти ПП Валюк і Цетус. 

20 хвилин першого тайму промайнули, як одна. Найпринциповіший матч сезону (на цей момент) зібрав повний спорткомплекс "Будівельник". Багато хто пророкував цим двом пряму конкуренцію за звання найсильнішої команди області. Але вони зустрілися в першому матчі другого етапу. Ваги цьому протистоянню додала ще й суддівська бригада, яка приїхала з Києва обслуговувати ключові матчі чемпіонату. Так-от, у першій половині гри роботи у них особливо не було. Суперники діяли обережно, постійно думаючи про захист. Тут ніхто помилок не вибачає. Це відчув Шарм на останній хвилині, коли Солтекс за першої ж вільної зони завдав поспіль чотири удари в площину Соколовського. Утім, Нікіта впорався і на перерву колективи пішли за нульової нічиєї. 

IMG 15656565656487 1

У другому таймі чіткіше почала вимальовуватися "букмекерська" лінія. Солтекс із кожною хвилиною все наближався і наближався до воріт Шарму, а парфумери почали більше працювати позаду. І от на 25-ій хвилині Аргєєв знаходить довгим пасом груди Лобова, той скидає Стєпанову і рахунок змінюється! 0:1 на користь Солтексу. Як не дивно, але далі вже Шарм почав творити і нагнітати небезпеку біля Магльованого. За 7 хвилин до кінця гри Бабенко зрівнює з гострого кута! 1:1. Але це був ще не фініш. Бо за дві хвилини Ткаченко вкотре виправдав надії Олександра Солов'я і Юрія Лісняка – переклав м'яч під ліву ногу і прямим ударом поцілив у ближній кут – 1:2. Ключовою ланкою цих гойдалок став десятиметровий у виконанні парфумерів за 23 секунди до кінця. Але в дуелі Сайко – Магльований переможцев став Ярослав. Отож 1:2 на користь Солтексу в неймовірному протистоянні.

 

"ПП Валюк" – "Цетус" 3:1
Голи: Удовика, Дмитренко, Бобков (аг) – Удовика (аг)
IMG 565656561544
Не ті швидкості, як у Шарма з Солтексом, але є за що боротися. Валюк теж реальний претендент на перше місце, як і всі у цій групі. А проти Цетусу вийшла сумбурна гра, у якій м'яч постійно застрягав у центрі майданчика і лише зрідка летів у площину тих чи тих воріт. У такій рівноцінній грі створювати моменти з нічого – справжній козир. Його з рукава дістав Валюк. У першому таймі пробити суперника зумів Удовика, а в другому – Дмитренко. На допомогу їм прийшов Бобков, який загнав м'яч у власні ворота – 3:0. Без трьох основних гравців: Остапчука, Євтушевського й Іскри Цетус став неспроможний відігратися. Останні 5 хвилин "бордові" розігрували п'ятого і закрили на своїй половині Валюк. Як наслідок, лише один відквитаний гол – автогол Удовики – 3:1.


"Одна Родина" – "Рувер" 6:4
Голи: Біда, Гарнага (аг), Гамалій 2, Андрійченко А. (аг), Бондаренко – Болюк, Вєтров, Косун, Андрійченко А. 
Вилучення: Косун (пряма червона, "Рувер")
IMG 5465659977 2
Рувер і Одна Родина теж не поступилися попереднім матчам за накалом. Хоча ця гра за великим рахунком уже нічого не вирішує, але боротьба не вщухала до останньої секунди. Білі відкрили рахунок і швидко забили другий. Але самі собі потім створили проблеми. Гарнага переправив м'яч у власні ворота, а потім Біда зрівняв рахунок – 2:2. На цьому Родина не зупинилася і Рувер уже опинився в ролі наздоганяючого зусиллями Гамалія – 3:2. Прокляття автоголів узяло Рувер під контроль і ще й Андрійченко забив у свої – 4:2. 
IMG 5465659977 1
Фух. Догойдалися до того, що Рувер зрівняв, а Косуна вилучили за цистерну люті, яку він виплеснув на Філяніна – 4:4. Останнє слово, а вірніше словосполучення, взяла команда Олександра Діденка: Гамалій і Бондаренко встановили остаточні 6:4 на користь Родини.


"Хімелектробуд" – "Епіцентр" 0:5
Голи: Біляк, Кшемінський, Матвійчук, Когус, Островський
IM5555G 0009
Епіцентр здобуває першу перемогу в сезоні і робить це під орудою т.в.о. головного тренера Валентина Бардіса. Будівельники в суху розкатали Хімелектробуд. Хіміки просто не готові були до цієї зустрічі передусім в кадровому плані. Але це вже нічого не значить, бо Епіцентр не залишив шансів – 0:5.