9-й тур Чемпіонату Черкаської області з футзалу. Вища ліга. Резюме
Написав Андрій Вєков   
Неділя, 05 лютого 2017, 16:00

IMG 34444505 1
У "золотій" четвірці: "Рятівник", "Шевченків Край", "Росава" і "Яснозір'я".


"Черкаси" – "Рятівник" 3:3
Голи: Приходько Приходько, Литвинов – Черненко, Верм'янчук, Таранович
IMG 344445065 2
Цікавий матч, у якому аутсайдер зіграв від оборони і здобув позиивний результат, впереше відібравши очки у беззаперечного лідера. Із перших хвилин Рятівник намертво закрив Черкаси на своїй половині поля і з Лісняком у корені накочував атаку за атакою. Оброна Черкас тріснула на 10-ій хвилині, коли захисники забули Черненка і той відкрив рахунок. Далі гра тривала в тому ж ключі, але за п'ять хвилин команда Безгуби використала своє єдине наближення до воріт Чмиха: Литвинов протягнув м'яч до лицьової лінії і викотив на порожні ворота Приходьку – 1:1. Перерва. До речі, пожежники сьогодні залишилися без головної ударної сили - капітана Панченка. Він на розминці зазнав травми.
IMG 34444505 366
У дебюті другої половини Рятівник миттєво і логічно збільшив перевагу голом Верм'янчука. Однак чи не в наступній же атаці його команда обрізалася і Литвинов самотужки реалізував вихід на побачення з Чмихом – 2:2. Два моменти – два голи в Черкас. Цей алогізм перекрив хіба що Таранович, який забий знову на користь Рятівника – 2:3. Але Черкаси таки взяли очко в цій зустрічі. Приходько на останній секунді зрівняв рахунок і встановив його на позначках 3:3.

 

"Шевченків Край" – "Спартак" 9:2
Голи: Гаврильченко, Раковський 3, Ткаченко 3, Павленко 2 – Безпрозваний, Браславець
IMG 44443764
Разюча різниця в класі не принесла ніякої несподіванки. Шевченків Край розгромив Спартак. Вже у першій половині Раковський і Ткаченко відгрузили по хет-трику і поїхали в Білозір'я на гру за Альтаїр та ЛНЗ. Далі звенигородці власними силами забили ще декілька голів і зробили акцент на розіграші п'ятого. Їм це знадобиться у фінальній частині. Ну а підопічні Ізвозчіка продовжують набиратися досвіду через гіркі поразки – 9:2.

 

"Арка" – "Росава" 1:7
Голи: Каймаков – Баранов, Матяш 2, Когус, Конюша 2, Литовченко
IMG 38555588
Росава показала клас. Вона з якимсь особливим шармом пропагує комбінаційний футзал в один дотик. Арка не встигла за запаморочливими розіграшами свіжих опонентів і вже у перші половині пустила чотири м'ячі. Як ми і попереджали, в іграх, де суперник не впадає в боротьбу на паркеті, а жваво рухається з м'ячем, смугасті нічого не можуть протиставити з власного боку. Два з чотирьох м'ячів вони пропустили в дебюті зустрічі, а це дуже збило з пантелику. Перший тайм – 0:4. 
У другому таймі Арка миттєво скоротили відрив голом Каймакова, але на цьому патрони закінчилися. Команда зі Степанців спокійно сприйняла цю свою помарку і продовжила гнути комбінаційну гру. Як результат – ще три голи у ворота Арки і впевнена перемога 1:7.

 

"Червона Слобода" – "Ясонзір'я" 1:2
Голи: Шкондін – Колос, Шадхін
IMG 4444164
Перед цим протистоянням Слобода опинилася в скрутному становищі: щоб залишатися в фіналі чотирьох, треба було вигравати сьогодні у Яснозір'я. І для цього були хороші передумови. Білі приїхали на гру напівоголеним складом без Марченка (воротаря), Шведенка, який полетів у Туреччину з "Черкаським Дніпром", Лушпігана, який теж за кордоном на заробітках і Чорного, який отримав травму. Але залишився Колос, Альфред і Погребняк. Це тріо фактично і забезпечило потрібний результат Яснозір'ю. Усі сорок хвилин були пронизані боротьбою, але виграв той, хто зумів зіграти тонше і в один дотик, а саме Колос і Шадхін – 0:2. 
Слобода забила вже за три хвилини до кінця, коли пішла розігрувати п'ятого. Шкондін "плюнув" здалеку і перевів останні дві хвилини на чистий час, але там цифри на табло не зміниися. Хіба що Колос міг забивати з десятиметрового, якби не Кудін – 1:2.