Прев'ю 9-го туру Чемпіонату Черкаської області з футзалу
Написав Андрій Вєков   
Субота, 04 лютого 2017, 11:49

Завтра в СК "Будівельник" завершиться перший етап змагань і ми дізнаємося розподіл місць на другий.

 

 

9 тур 05/02

Черкаси - Рятівник 9-00
Маїс -Дніпро-80-ТОП Дома 10-00
Спартак - Шевченків Край 11-00
Арка - Росава 12-00
Рось-ЧПТ - Шполабудматеріали 13-00
Катеринопіль - Мелагрейн 14-00
Червона Слобода - Яснозір'я 15-00
Матусів - Юрія-Фарм 16-00
Шарм – Валюк 17-00
Одна Родина - ЛНЗ-Лебедин 18-00
Епіцентр - Цетус 19-00
Рувер - Солтекс 20-00
Енергія - Хімелектробуд -:+

 

Завтра відбудуться останні матчі першого етапу. Нагадаємо, що в другому етапі в кожній з ліг між собою змагатимуться перші чотири та нижні чотири команди (остання команда в кожній лізі повністю вилітає). У другий етап ці четвірки переходять з нулем очок і грають за коловою системою (кожен із кожним). При цьому кількість жовтих/червоних карток зберігається від першого етапу.

Орієнтовні дати другого етапу: 19.02, 08.03, 19.03.

 

9:00 "Черкаси" – "Рятівник" (Вища ліга)
Досить "прозорий" з точки зору результату матч. Рятівники свої завдання вирішили нагорі таблиці, а Черкаси також фактично з білетом у другий етап. Що можемо побачити о 9 ранку? Як не дивно, але заповнений фанатами інституту "Будівельник". Вони точно зарядять енергією присутніх на весь день.
Прогноз – перемога Рятівника.

 

10:00 "Маїс" – "Дніпро-80-ТОП Дома" (Перша ліга)
Вергуни все ще мають теоретичні шанси на потрапляння в першу четвірку, але це суцільна багатоходовочка. Голову можна зламати, поки вирахуеш їхні перспективи. Ясно одне – для цього їм необхідна перемога. А команда Фощія може з чистим сумлінням розслабитися – їй уже нічого не загрожує. А хто сильніший у цій парі? Очевидно, що підопічні Фощія. Погляньте на їхню статистику. Хоча в будь-який момент молоді ланки його колективу можуть дати збій, а в Маїсі – всі вже обстріляні. Та все ж Дніпро, якщо протягом гри не віддасть ініціативу, має залишати суперника поза боротьбою за "золото".
Пронгоз – перемога Дніпро-80-ТОП Дома.

 

11:00 "Спартак" – "Шевченків Край" (Вища ліга)
Ми вже бачили, як звенигородці вміють змітати суперників і що творить із захисниками Ткаченко. Спартак для цієї команди – ще одна можливість напрацювати командні тактики і ще міцініше зв'язати взаємодію гравців на полі. Утім, золотонісці – молодці. Вони переживають дуже непростий, але надважливий сезон – сезон омолодження складу. Будь-який матч вони мають розглядати з точки зору прогресу, як би він не завершився. Результат для них – не головне.
Прогноз – перемога Шевченкового Краю.

 

12:00 "Арка" – "Росава" (Вища ліга)
Смугасті вже не мають шансів потрапляння до першої четвірки, а Росава звідти не випаде. От вам і відсутність інтриги. Але пара дуже гучна. Останні два тури Арка програла з сумарним рахунком 0:11. Команді важко грати проти суперників, які пропагують комбінаційний футзал, а Росава є саме таким горішком. Тому, якщо вона планує продовжити програшну серію суперника, має просто показати свою звичайну гру.
Прогноз – перемога Росави.

 

13:00 "Рось-ЧПТ" – "Шполабудматеріали" (Перша ліга)
Цій парі пощастило – вона перед виходом на паркет знатиме, як зіграв Маїс (а Катеринопіль навряд поступиться 15-річним хлопцям). У разі його перемоги (Маїса), ми станемо свідками центрального матчу, у якому ніхто не має права втрачати очки, бо одразу ж опиниться за бортом "золотої" четвірки. А тут і можливості опонентів 50 на 50. Отже, все залежить від Маїсу. А далі ми або станемо свідками чудової заруби, або завчасно складатимемо календар другого етапу за участі цих двох.
Прогноз – нічия.

 

14:00 "Катеринопіль" – "Мелагрейн" (Перша ліга)
Катеринополю з Першої ліги пощастило найбільше. На десерт їм залишився Мелагрейн. Хоч у підопічних Халявки "зуби ростуть і ростуть", але Катеринопіль – команда зовсім іншого розливу. Не зустріне Ласкавий і його хлопці опору з боку останнього місця своєї ліги.
Прогноз – перемога Катеринополя.

 

15:00 "Червона Слобода" – "Яснозір'я" (Вища ліга)
Оце вже центральний матч. Після "штормової" середини сезону, у Яснозір'я справи пішли вгору. Немає проблем у кадровому плані, всі гравці приблизно одного віку і з однаковим розумінням гри. Позаду надійний Шведенко, попереду забивний Чорний, креативний Альфред і чіпкий Колос – покерне "каре". Слободі ж буде куди важче з їхньою грою "від простоти". Усе в руках Яснозір'я.
Прогноз – перемога Яснозір'я.

 

16:00 "Матусів" – "Юрія-Фарм" (Перша ліга)
Юрія-Фарм пішла на спад і під кінець сезону втратила дорогоцінні очки. Плюс травма Мачульського. Все це виносить фармацевтам вирок – другий етап в нижній частині. Матусіву тут простіше. Він жодного разу в цьому чемпіонаті не претендував на високі позиції, тому завчасно був готовий до такого розвитку подій. На тлі "розібраного" суперника, Силка, Мойсєєв, Марущак і партнери ще й близькі до перемоги у цій зустрічі. Але на тій самій відстані і Юрія.
Прогноз – нічия.

 

17:00 "Шарм" – "ПП Валюк" (Екстра-ліга)
В Екстра-лізі вже все вирішено. Жоден матч не несе інтриги. Але якщо шукати видовища, то воно має бути саме в парі Шарму і Валюка. Проблема лише в тому, що валюківці дуже не люблять забивати – їхня різниця м'ячів усього +3 (13:10). Для порівняння, у Шарму кількість забитих голів майже вдвічі більша. От і поглянемо, чи продиктують номінальні гості свої правила, висушивши гру або парфумери змусять суперника відкритися і ми побачимо відкритий футзал.
Прогноз – нічия.

 

18:00 "Одна Родина" – "ЛНЗ-Лебедин" (Екстра-ліга)
Шполяни найбільш несправедливо залишилися поза боротьбою за золоті нагороди. Потужний склад і хороші результати протягом сезону звело на нівець суддівське рішення. ЛНЗ і Родина залишилися в нижній частині. В останньому матчі першого етапу ними рухатиме лише любов до футзалу і преміальні за перемогу. Хто більше хоче поїхати додому в хорошому настрої, той і переможе. Але кращі ресурси для цього у команди Полтавця.
Прогноз – перемога ЛНЗ-Лебедина.

 

19:00 "Епіцентр" – "Цетус" (Екстра-ліга)
У минулому турі Шарм опустив Цетус на землю. Так сказав Щерба. Його команда поступилася 0:6, проте все одно застовпила за собою місце нагорі Екстра-ліги. А для Епіцентра це буде остання гра. Учора він достойно протистояв Солтексу в Чемпіонаті України, тож сподіваємося на хороший бій із Цетусом.
Прогноз – нічия.

 

20:00 "Рувер" – "Солтекс" (Екстра-ліга)
Головне питання – чи вибачився Лобов перед Косуном після матчу чемпіонату України? У будь-якому разі ці дві команди дуже люблять одна одну. По-спортивному люблять. Рувер знову буде гострити леза на непереможний Солтекс, але ножем камінь не розріжеш. Побачимо, яка зброя ще є в арсеналі Рувера.
Прогноз – перемога Солтексу.