Восьмий тур Чемпіонату Черкаської області з футзалу. Екстра-ліга. Резюме
Написав Андрій Вєков   
Неділя, 29 січня 2017, 18:02

IMG 04444418 3

В Екстра-лізі достроково визначено четвірку найсильніших, що поборються за "золото" Чемпіонату Черкаської області з футзалу.

 

У другому етапі зустрінуться ПП Валюк, Шарм, Цетус і Солтекс.

 

"ПП Валюк" – "Рувер" 1:0
Голи: Аджубей 

Перед матчем Асоціація футзалу Черкаської області, за ініціативи арбітра Національної категорії Миколи Зубка, подарувала медаль та іграшку найвідданішому фанату команди ПП Валюк 7-річному Олексію, хлопчику з вадами ДЦП. 
IMG 04444418 2
Такий жест із боку Зубка зарядив Валюк і той одразу забив. Це зробив Аджубей. Надалі команда в темно-синіх футболках діяла більш гостро і частіше завдавала клопоту Коханюку, аніж Рувер – Кудіну. Весь тайм суперники провели у високому темпі під диктовку Валюка. Найгарячішими стали заключні хвилини перед перервою. Голуб із партнерами провели серію атак на ворота Руверу, апогеєм яких став удар Нездатного в поперечину. 
IMG 04444418 1
У другому таймі гра перетворилася на кашу: всі кудись біжать, кудись б'ють, штовхаються, але сенсу від цього небагато. Хіба що Болюк не використав залізну нагоду забити в порожні ворота, бо влучив у стійку. Так Рувер і не наздогнав Валюка. 1:0.

 

"Хімелектробуд" – "Епіцентр" 3:2
Голи: Клименко, Завгородній, Гацанюк – Островський, Дєдов
IMG 07777507
Епіцентр вилітає з Чемпіонату області. Команда не залишається на другий етап. Для цього йому щонайменше треба було обіграти сьогодні Хімелектробуд і в останньому турі – Цетус. Але хіміки виявилися сильнішими за будівельників у рівній грі. Червоні відкрили рахунок, Островський невдовзі його зрівняв, але далі номінальні господарі знайшли в собі додаткові сили аби акцентовано вийти вперед – 3:1. 
Цікаво події почали розвиватися в останні дві хвилини. Епіцентр пішов розігрувати п'ятого і був дуже близький до встановлення паритету. Багато шороху попереду наробив Іщенко, воротар команди, але забив Дєдов. А Хімелектробуд вистояв і взяв дорогоцінні три очки – 3:2.

 

"Солтекс" – "Одна Родина" 4:1

Голи: Ткаченко, Кіт 2, Аргєєв – Лобов (аг)

Вилучення: Гаркавий (друга жовта, Одна Родина)

IMG 057yyyy9 1

Глядчам спорткомплексу "Будівельник" пощастило на передостанньому матчі дня. Солтекс і Одна Родина провели 40 хвилин у шаленому темпі без вовтузіння в ценрі майданчика. Досить тривалий час вони вистояли без голів і першою сколихнула публіку Одна Родина: Біда прорвався правим флангом, а його простріл замкнув... Лобов. Автогол – 0:1. Дарма Родина так зраділа. Пропущений м'яч став подразником для білих. Солтекс увімкнув якусь космічну швидкість і наслідком затяжної атаки став гол Ткаченка п'ятою. Родина просто не встигала за суперником. Одразу "причепом" пішов і другий м'яч Кіта метрів з 11-ти – 2:1. Ще був удар Петришина в стійку, але він не залетів. Перерва. 

IMG 057yyyy9 2

У другій половині темп почав наростати вже з боку команди Діденка, але забив знову Солтекс – Аргєєв ткнув кулю між ніг Дяку – 3:1. Переграючи суперника, білі примудрилися швидко набрати п'ять фолів і за дві хвилини до сирени мало не наварили собі проблем. Калініч скосив у підкаті Агаріна і Микита підійшов до десятиметрового – Магльований виграв цю дуель. А крапку поставив Кіт, який у контратаці замкнув простріл у порожні ворота – 4:1.

 

"Цетус" – "Шарм" 0:6
Голи: Бабенко, Гопка, Проценко, Куц, Трандафілов 2
IMG 44440664 1
Шарм без Мачульського – теж Шарм! Відсутність капітана не позначилася на грі проти одного з лідерів Екстра-ліги. Його партнери самотужки здобули перемогу над Цетусом і тепер поборються за "золото", а ЛНЗ залишається поза когортою кращих чотирьох команд. 
IMG 44440664 2
Парфумерам допоміг продуктивний старт гри: удари Гопки і Бабенка перетнули лінію воріт Цетусу і рахунок став 0:2. Шарм грав першим номером і, як сказав Щерба, поставив суперника на місце, повернув на землю. 
У другому таймі парфумери зіграли по рахунку. Всім складом відійшли назад і діяли від оборони. Після екватору останньої в цей день половини Цетус підключив п'ятого і повністю закрив Шарм біля власних володінь. Однак це не допомогло. Бордові на мить втратили м'яч біля кутового прапорця і Проценко чітко надіслав кулю низом через усе поле в ворота. А невдовзі порожні ворота вразив уже Куц і двічі Трандафілов – 0:6.