Чемпіонат області з футзалу. Перша ліга. Резюме
Написав Андрій Вєков   
Неділя, 27 листопада 2016, 16:51

IMG 645475475232

Дебютний тур у Першій лізі зіграно. Дивіться і читайте як це було. 

 

 

"Батьківщина" – "Рось-ЧПТ" 1:4
Голи: Артеменко – Ольховий, Бондаренко, Довбаш, Масло

 

Новий сезон, нова ліга, нові команди. Честь відкривати Чемпіонат випала новачкам турніру. Рось-ЧПТ, ядро якої склали студенти технікуму, розбавлені кількома досвідченими гравцями, краще розпочали гру. У дебюті матчу чітко впало в око бажання колективів успішно виступити в цьому протистоянні, але дуже завадило хвилювання і незвично якійсний паркет. 

IMG 5111111632 2 

Утім, Батьківщина порадувала підготовкою. Закручені комбінації, домашні заготовки – все це було в грі команди. Хоч такі реверанси і не додали забитих голів. Рось двічі використала свої нагоди в першому таймі: у середині половини лік забитим голам відкрив Ольховий, а подвоїв перевагу Бондаренко – 0:2. 

IMG 5111111632 3 

У другій половині Рось-ЧПТ віддала ініціативу з метою попрацювати на контратаках і обрала вірний шлях. Батьківщинівці почали більш якісно розігрувати комбінації, але до прицільних ударів справа так і не доходила. В останній десятихвилинці підопічні Сергія Сердюка знову грамотно розпорядилися своїми шансами: Довбаш хитро виконав штрафний низом, а Масло реалізував вихід один в один. Підсолодив поразку Батьківщині Артеменко, який виконав стандарт у стилі Довбаша і встановив остаточний рахунок 1:4.

 

 

"Мелагрейн" – "Матусів" 2:6
Голи: Бондаренко, Краселюк – Коломацький 3, Мойсєєв 2, Джиоєв

IMG 5111111632 1

Матусів розгромив Мелагрейн. Ключову роль у матчі зіграв вік футзалістів Мелагрейну. Це команда Романа Халявки, складена з 15-річних хлопців. Матусів на цьому поприщі відчув себе господарем залу. Перший тайм розставив усі крапки над "і". 1:4 на користь Матусіва. Перший гол забив Мойсєєв у дальній кут, другий – обігравшись у стінку з партнером, покотив у порожні ворота. Третій м'яч уже на рахунку Коломацького і так далі. Мелагрейн відповів єдиним пунктом у кінці першої половини. Упевненість у собі відчує Бондаренко – 4:1.

IMG 5111111632 10

Другий тайм став формальністю. Матусів закріпив свої позиції ще двома голами. А перед фінальною сиреною, коли команда вже трохи розслабилася і дала можливість Мелагрейну повірити у свої сили, хлопці скористалися цим шансом. Краселюк трошки підсолодив поразку Роману Халявці, який зробить багато висновків і зможе вдосконалювати гру своїх підопічних. Сподіваємося, що це допоможе їм у виступах у великому футболі.

 

 

"Дніпро-80-ТОП Дома" – "Катеринопіль" 6:4
Голи: Олійник 2, Ковтуненко 3, Полуницький – Плахотнік, Михайлишин, Коріненко, Білоус В
.

IMG 57493948273 4 

По стопах Халявки пішов і Фощій, заявивши на чемпіонат області свою дитячу команду. Хоча тут є декілька нюансів: його підопічні на рік старші плюс він вирішив підстрахуватися досвідченими кадрами. Сам вийшов на паркет і зачепив із собою Ковтуненко, Полуницького, а в заявці взагалі фігурують Крамар і Ковпак.


Якраз тріо Фощій-Ковтуненко-Полуницький і стало фундаментом сьогоднішньої перемоги. Однак першими відзначилися катеринопільці: Плахотнік обікрав Ковтуненко і з носка пробив у кут – 0:1. Але Дніпро-80 швидко оґовтався і до перерви рахунок став уже 2:1 на їхню користь.

IMG 57493948273 5

На цьому чорні не зупинилися і жваво включилися в набивання гандикапу по перерві. Першим пройшов оборону Катеринополя Полуницький, далі здорово зіграв молодий Олійник і оформив дубль, а потім Фощій викотив на Ковтуненко зі стандарту – 1:5. Катеринопіль так просто не відпускав і почав огризатися. Швидко відквитав два м'ячі, а далі пішли гойдалки, які завершилися підсумковими 6:4 на користь Дніпро-80-ТОП Дома.

 

 

"Шполабудматеріали" – "Маїс" 1:1
Голи: Петраков – Чуприна

IMG 57493948273 2

Остання пара Першої ліги виявилася дуже не поступливою. Дуже рівний матч провели Шполабудматеріали і Маїс. Перший тайм – ніби команди грали проти дзеркала: почерговий контроль м'яча, схожі атакувальні дії, але мало нагод для взяття воріт. Найбільш реальний шанс мав Чуприна: віддав вибуховий пас із глибини, швидко відкрився з-за спин захисників і... не переграв Мальчика. Маїс таким доробком похизуватися не зміг.

IMG 57493948273 3

У другому таймі шполяни знайшли шпарину в концентрації Маїса і ніким не прикритий Петраков розмочив рахунок – 1:0. Проте довго смакувати лідерство не вдалося. Чуприна в середині тайму реабілітувався за змарнований момент у першому таймі, замкнувши пас партнера – 1:1. На останній хвилині шполяни могли вирвати перемогу, але Маняк схибив із десятиметрового.