Столовицький: "Хюбшмана, Раца і Кучера треба подарувати "Славутичу"
Написав Стас Лопес   
Четвер, 24 листопада 2011, 00:33

64sha

 

   Сьогодні донецький «Шахтар» втратив надії на футбольну євровесну. Донеччани в черговий раз не зуміли виграти в Лізі чемпіонів. Цього разу «Шахтар» поступився  на власному полі «Порту» - 0:2. «Черкаський Спорт» звернувся за коментарем щодо останнього матчу до відомого спеціаліста - Ігора Столовицького. Нинішній тренер білозірської «Зорі» на початку дев’яностих виступав за донецький клуб. За чотири сезони в «Шахтарі» він відіграв 83 матчі. Відтак саме донецький клуб для Столовицького є рідним клубом, а останні виступи серйозно беруть за живе.

 

   «Останній домашній матч в Лізі чемпіонів на своєму полі «Шахтар» просто не мав права так грати. Як «Шахтар» може ставити перед собою якісь завдання, не вигравши досі жодного матчу в групі і демонструючи таку гру?!
   Таке відчуття, що в матчі проти «Порту» середньої лінії в «Шахтаря» взагалі не було. В цій зоні команда припустилася неймовірної кількості браку, причому навіть в тих ситуаціях, коли суперник не пресингує, так грати не можна. В донеччан не знайшлося лідера команди, невиразно зіграв Вілліан, а про Едуардо я взагалі мовчу, це стоячий футболіст, я не можу зрозуміти, як він грає на такому рівні. Без перебільшення скажу, що він показує рівень не вище чемпіонату області. А Кучера, Хюбшмана і Раца треба без вагань подарувати «Славутичу». Куди поділася флангова загроза від «Шахтаря»? За всю гру я побачив один осмислений епізод на фланзі, та й то при цьому Рац подав в нікуди.
     Словом, ця гра продемонструвала, що на сьогодні «Шахтар», на жаль, не готовий грати на такому рівні».