"Імпексагро" стартував в Суперлізі
Написав Стас Лопес   
Середа, 05 жовтня 2011, 08:33

 

   В чоловічій Суперлізі стартував волейбольний сезон зразка 2011-2012. Від черкаського регіону в ньому візьме участь команда «Імпексагро». В минулому сезоні черкасці зуміли досягнути свого найвищого успіху в історії – оформити срібні нагороди Суперліги. Цьогоріч повторити своє досягнення омолодженому складу аграріїв буде вкрай важко. В першому турі черкасці розділили очки з полтавським Фаворитом.

    За міжсезоння склад черкаського «Імпексагро» зазнав радикальних змін. Основні нападники, які минулоріч кували срібло для черкаського клубу цей сезон розпочнуть в інших командах. А на їх місце прийшла перспективна молодь. Зважаючи на це середній вік черкасців чи не наймолодший в лізі. Та навіть попри це перед ними стоїть завдання вийти у плей-оф. Суперліги.
    В дебютному своєму матчі «Імпексагро» приймав команду «Фаворит». За міжсезоння минулорічний аутсайдер першості зумів обрости досвітченим кістяком і навіть змінити пропису, тепер домівкою команди є Полтава, а не Лубни.

    Перша гра аграріїв затягнулася, аж на дві години, більше в цьому турі грали лише в Чернівцях де місцевий «Будівельник» приймав «Юракадемію». За ці дві години на майданчику все перевернулося з ніг на голову. Спершу молодецький запал аграріїв допоміг їм взяти дві стартові партії. Перемоги в них з рахунком – 25:21 та 25:19 господарі паркету вирвали за рахунок бажання. Однак фаворитівці здаватися на милість супернику не погоджувалися. Тим більше їм вдалося знайти слабке місце господарів, яке стосувалося гри  в захисті. Саме через ці огріхи «Фаворит» зумів повернути інтригу в матч. Наступні дві партії залишилися за Дьогтєвим (МСМК) та компанією. Перемогу «Імпексагро» зумів вирвати в доленосному п’ятому сеті, який виграли з рахунком 15:10. В ці хвилини слід відзначити блок господарів, який чітко чохлив суперника. Протягом всієї гри аграрії зуміли поставити два десятки гамаків і виграти важку гру з рахунком 3:2. Особливо постаралися задля цього перші темпи: Руслан Юшкевич та Євген Бойко, останній поставив 6-ть блоків і загалом набрав 10 очок.
   Після таких виснажливих матчів молодій команді традиційно не вистачає запалу. Ось і цього разу в другій грі волейболісти аграріїв морально виглядали, як вичавлений лимон. В ті секунди коли потрібно було показати характер вони не знаходили аргументів перед досвідченішим суперником. А точніше запалу їм вистачило лише на першу партію, яку виграли 27:25. Надалі сети брали лише гості, які в результаті і оформили загальну перемогу – 3:1.
    Після стартового туру в турнірній таблиці Суперліги двовладдя, по два матчі і відповідно 6-ть очок взяли «Кримсода» та, дещо несподівано, хмельницький «Новатор». «Імпексагро» з 2-ма очками йде на 6-й позиції. Вже найближчої п’ятниці та суботи аграрії проведуть ще один домашній тур, в гості до них приїде «Локо-Експрес».