Два черкаські фехтувальники вирушать на чемпіонат Європи
Написав Вікторія Хамаза   
Вівторок, 22 січня 2013, 11:48

fehi_0453454353450_2.mpg_000016408

   Всеукраїнська першість з фехтування, яка минулого вікенду відбулася у Черкасах, визначила четвірку спортсменів, які поїдуть захищати честь України на чемпіонаті Європи.  

   Минулого вікенду Черкаси прийняли Всеукраїнську першість з фехтування, яка стала заключним етапом відбору на чемпіонат Європи. Цьогоріч до участі у всеукраїнській першості долучилося 40-ок майстрів рапіри. У перший день змагань свої сили випробували хлопці, у другий – дівчата. Вік учасників 16-17-ть років. У підсумку призові місця на змаганнях розподілилися наступним чином:

 

Юнаки

І місце – Богдан Платонов (Миколаїв);

ІІ місце – Константин Воронов (Миколаїв);

ІІІ місце – Олександр Каракай ( Черкаси);

ІІІ місце – Віктор Тарикін ( Хмельницьк).

   Нагадаємо, Богдан Платонов та Константин Воронов із Миколаєва вибороли всі відбіркові етапи на чемпіонат Європи та поки що є найсильнішими претендентами на золоті нагороди міжнародної першості. Саме ці два спортсмени увійдуть до четвірки фехтувальників, які поїдуть відстоювати честь України на європейській першості. Інші два спортсмени – черкасці. Незважаючи на те, що на останньому відбірковому етапі у Черкасах призове друге місце вдалося посісти тільки черкасцю Олександру Каракаю. Проте   разом з ним, за сумою набраних балів за всі попередні етапи змагання,  честь нашої держави поїде відстоювати ще один черкаський фехтувальник – Юрій Нікітін.

 

Дівчата

І місце – Діана Залевська ( Миколаїв);

ІІ місце – Евеліна Максимова (Миколаїв);

ІІІ місце – Марія Цимбота (Нетішин);

ІІІ місце – Мар’яна Рольська (Нетішин).

  fehi_00_2.mpg_000fehi_00_074688

   «Ці змагання наше місто приймає традиційно. Черкаси стали своєрідною заключною крапкою у відборі на чемпіонат Європи, який буквально наприкінці лютого відбудеться у Будапешті. Учасники до нас завітали із різних куточків України. Проте не всі міста долучилися, оскільки є дитячі школи, а в нас змагання саме між спортсменами категорії «кадети». На цей час уже є явні лідери. Це хлопці із Миколаїва, які вже спромоглися виграти декілька етапів чемпіонату Європи. Змагання у нас індивідуального характеру. Також непогані результати у черкасців», – говорить Людмила Шкалікова, президент Черкаської обласної федерації фехтування, тренер.