У серпні європейський центр баскетболу знаходитиметься в Україні
Написав Administrator   
Вівторок, 06 серпня 2013, 12:33

konferIMGP2628-

У Києві пройшла прес-конференція присвячена початку U16 Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року серед чоловіків.

 

У серпні європейський центр баскетболу буде знаходитися в Києві, де з 8 до 18 серпня пройде U16 Чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловіків.

«Україна запалює нових зірок світового рівня. Немає сумнівів, що через кілька років юнаки, які візьмуть участь у цьому турнірі, стануть лідерами своїх основних, дорослих збірних. Але вони завжди будуть згадувати ігри, які провели на наших майданчиках», – сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час прес-конференції.

Він також зазначив, що повернувшись в нашу країну в майбутньому, вони будуть відчувати себе як вдома.

«Адже ці спортсмени не з чуток будуть знати, що в нашій країні люблять баскетбол і вміють у нього грати», – сказав Олександр Вілкул.

У прес-конференції також взяли участь президент Федерації баскетболу України Олександр Волков та директор турніру «ЄвроБаскет 2015» Маркіян Лубківський.

За ініціативи Уряду та Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет 2015» спільно з Федерацією баскетболу України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та різними благодійними організаціями матчі з баскетболу відвідають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених та багатодітних родин, а також діти з особливими потребами.

«Суспільство має не обмежувати, а створювати можливості для розвитку дітей. Ми підтримуємо всі проекти, спрямовані на залучення дітей до спорту та здорового способу життя», – сказав Олександр Вілкул.

IMGP2675-

Під час прес-конференції представникам ЗМІ було презентовано Кубок турніру та медалі, які отримають переможці.

 

«Кубок турніру U16 набув сучасної форми у 2006 році. З того часу він став першим кубком континентальної першості, за який борються кращі команди Європи. Медалі турніру були розроблені місцевим організаційним комітетом спеціально до цього турніру. Вони виготовлені в Україні за останніми світовими тенденціями. В центрі медалі розміщено логотип U16, за допомогою емалі його вдалося зробити у кольорі», – повідомив директор турніру Маркіян Лубківський.

Всього на турнір прибуде 192 гравці, пятеро з яких вихованцы черкаського баскетболу

 

За метеріалами ФБУ