"Мавпи" нарешті стали повноправними учасниками Суперліги
Написав Вячеслав Лопушанський   
Вівторок, 30 липня 2013, 22:30

zasid large

 У вівторок, 30 липня, відбулися Загальні збори Засновників АБКУ «Суперліга», в ході яких було прийнято низку рішень.


 
Головним дня нашого клубу була зміна статусу "Черкаських Мавп" в Суперлізі. Завдяки голосування представників клубів Суперліги "Черкаські Мавпи" стали повноправними членом ліги.
 
Володимир Гриценко, директор БК "Черкаські Мавпи": "Я вважаю, що своїм підхотом до справи клуб "Черкаські Мавпи" заслужив звання повноправного члена Суперліги. Особливо відзначу нашу баскетбольну школу, яка підкреслює потужну інфраструктуру клубу. Цим літом наші вихованці виступають за різноманітні юнацькі збірні України і там перебувають на провідних ролях".

Також одним з ключових питань зборів був розіграш Кубка України.

 - Наступного сезону команди Суперліги братимуть участь у Кубку України, що проводиться Федерацією баскетболу України за такою  формулою:

  1. відбірковий етап між командами, які грають у чемпіонатах України, що проводяться Федерацією баскетболу України;

  2. 2) 10 команд Суперліги приєднаються до 6 найкращих команд першого етапу та будуть розбиті на пари за сліпим жеребом. Вони гратимуть по два матчі – вдома й на виїзді (дві гри як одна). 4 команди Суперліги, задіяні в міжнародних кубкових турнірах, пропускають даний етап;

 

 3) 8 команд-переможниць попереднього етапу, поділені на дві групи, грають у два кола. Команди, які посядуть перше та друге місця в кожній групі, виходять до наступного етапу, де зустрінуться з 4-ма командами, що брали участь у міжнародних кубкових турнірах.

 4)Фінал чотирьох у м. Київ.


- Провідний виробник ортопедичних матрасів фірма «Венето» запропонувала призовий фонд у розмірі 400 000 грн. за право стати титульним спонсором Кубка України.

 

- Матч зірок Суперліги відбудеться одразу після закінчення регулярного чемпіонату Суперліги та буде проведений спільно з Федерацією баскетболу України.

 -Чемпіонат дублюючих складів буде проведено за минулорічною формулою.

 Крім того, Засновники АБКУ «Суперліга» активно обговорювали ліміт на легіонерів і Регламент. Рішення з даних питань повинні бути прийняті на наступному засіданні Загальних зборів.

 Щодо чемпіонату Суперліги, то він розпочнеться 28 вересня 2013 року та завершиться не пізніше 31 травня 2014 року.