"Спартак" сильніший за "Колос"
Написав Максим Гаптар   
Субота, 13 липня 2013, 19:09
spartak-kolosDSC01194
"Спартак" - "Колос" 2 : 0 (0 : 0)
Голи: Малимон - 65’, Ластівка - 84’.
 
Протистояння сусідів по низу турнірної таблиці проходило сьогодні у Золотоноші. Місцевий "Спартак" продемонстрував чудову витримку та хороший характер і переграв "Колос" з Вільшани.
Парадоксально завершився матч 11-го туру в Золотоноші. Більшу частину ігрового часу гравці "Колосу" контролювали ситуацію на полі, проводячи атаку за атакою, втім сьогодні вільшанському колективу катастрофічно не таланило. Натомість "Спартак" використав мінімум своїх моментів й відсвяткував перемогу.

spartak-kolosDSC01170

У першому таймі гості з Вільшани провели чимало не поганих атак. Найгостріші з них вийшли наприкінці першої 45-хвилинки. Спочатку на 30-їй хвилині півзахисник "Колосу" Володимир Головченко отримав м’яч у штрафному майданчику господарів та завдав чудового удару, але сфера полетіла вище воріт. Втім за кілька хвилин потому невтомний Головченко знову пробивав, цього разу футболісту вдався чудовий постріл з далеку, який в останній момент на кутовий парирував Олександр Манжела.

spartak-kolosDSC01193

У другому таймі вже у "Спартака" подекуди почали виникати моменти. Гравці "Колосу" понад усе прагнули перемогти, тому часто залишали вільні зони на своїй половині поля. Цим і скористалися "спартаківці". На 65-ій хвилині якісна контратака пройшла від "Спартака". Віталій Малимон отримав м’яч у штрафному майданчику й, не роздумуючи, пробив повз воротаря суперника. 1 : 0.

spartak-kolosDSC01202

Відставання в рахунку ніяк не влаштовувало команду з Вільшани. Гравці "Колосу" з новими силами помчали в атаку, й у них знову виникали моменти. Не погано здалеку пробивав Дмитро Корольов, але м’яч вперто не йшов у ворота "Спартака". Натомість чергова обрізка "Колосу" призвела до забитого м’яча. На 84-ій хвилині розрізна передача знайшла у штрафному майданчику Віталія Ластівку, котрий вийшов один-на-один з воротарем гостей. Гравець "Спартака" холоднокровно переграв свого візаві й подвоїв перевагу "Спартака". Далі "Колос" ще мав кілька моментів забити, однак вільшанські футболісти продовжили транжирити свої моменти.

spartak-kolosDSC01222

У підсумку, 2 : 0, "Спартак" на переможній ноті завершує перше коло чемпіонату Черкаської області з футболу.
 
Денис Бреус, гравець ФК "Спартак":
"Сьогодні був принциповий матч двох сусідів по турнірній таблиці. Обидві команди серйозно налаштовувались на цей матч. "Колос" мав шанс потіснити нас з 8-го місця, втім ми переграли суперника й зміцнили свою позицію. Вважаю, ми краще провели цей матч. Ми використали свої моменти й перемогли у матчі. Загалом у першому колі ми також виконали завдання, поставлене керівництвом клубу".