Черкаська збірна зі стрільби з луку стала п'ятою на чемпіонаті України
Написав Стас Лопес   
Середа, 10 липня 2013, 13:40

strelbaGhVDEpU-JKw

На стрільбищі Юлія Щепак (фото з архіву)

 

    Сьогодні у Львові завершився чемпіонат України зі стрільби з луку. Турнір проходив під відкритим небом на стадіоні ФСТ «Динамо». Черкащину на цих змаганнях представляли три спортсменки, які боролися за нагороди в командній першості. Так на стрільбище у складі нашої збірної виходили майстри спорту України Юлія Щепак та Софія Новицька, а також кандидат у майстри спорту Христина Хлинь. Дистанція на стрільбищі для жінок була традиційною. Вразити ціль потрібно було з відстані 70 метрів. Конкуренцію черкащанкам склали ще 12-ть обласних збірних. До фіналу наші дівчата пробилися маючи восьмий результат, а фінішували черкащанки на чемпіонаті України, оформивши високе п’яте місце.

 

   Незабаром Софії Новіцькій доведеться поборотися за путівку на чемпіонат Світу серед кадетів та юніорів. Остаточним відбором до цього старту стане чемпіонат України, який відбудеться 22-го серпня в Чернівцях. Задля того аби вирушити до Китаю черкащанці потрібно бути третьою в українському рейтингу, наразі вона посідає четверте місце.

 

Наталія Калініченко, тренер Черкаської збірної зі стрільби з луку: «Сьогодні ми зробили невеликий подвиг і зуміли відносно високо піднятися. Причому до цього турніру ми готувалися не в найкращих умовах. Наш тренувальний зал знаходиться в підвалі де вкрай мало місця. Міська влада нас годувала обіцянками, що у нас нарешті з’явиться відповідне місце для тренувань, але все так і залишилося. Вважаю, що за таких умов цей результат неймовірно високий».