200 днів: УЄФА задоволений підготовкою України
Написав Administrator   
Понеділок, 21 листопада 2011, 17:17

За 200 днів до старту Євро-2012 Європейський футбольний союз відзначає значний прогрес в підготовці України до чемпіонату. На сьогодні немає істотних зауважень до країни, натомість триває організаційний етап приготувань до турніру. Про це на прес-конференції в Києві заявив керівник Місцевого оргкомітету Маркіян Лубківський. За його словами, Україна зможе здивувати не тільки світ, а й самих себе. «Ми зробимо все, щоб турнір-2012 став найкращим в історії чемпіонатів Європи», - додав керівник МОК.

Найважливіше досягнення за останні 100 днів керівник МОК вважає здачу в експлуатацію і футбольне тестування спортивних арен у Києві та Львові. Важливо те, що обидва матчів відбулись без інцидентів. «Матчі на цих аренах довели, що усі чотири арени готові до проведення Євро-2012. Найближчим часом будуть усунуті всі недоліки, які були зафіксовані у звітах після відкриття арен. Тестові матчі дали зрозуміти, які системи треба дотягнути, проаналізувати слабкі сторони операційної діяльності арен», - зазначив Маркіян Лубківський.

Коментуючи арену Львова, директор турніру зазначив, що УЄФА вбачає в цьому стадіоні великий потенціал. «Арена Львів» - один з претендентів на статус найкомфортабельнішого стадіону Євро-2012. Тут є усі зручності для вболівальників, чудовий огляд поля і комфортно грати футболістам», - підкреслив він. Водночас, за словами Лубківського у Львові є ще чимало роботи, зокрема, щодо транспортного сполучення об'єкту з аеропортом і центром міста.

ukraine2012.gov.ua