«Тясмин» чемпіон Черкаського району
Написав Максим Гаптар   
Середа, 30 листопада 2011, 14:47

 verguny_champs00095

 

   ФК «Тясмин» із Вергунів став чемпіоном 1-ї ліги Черкаського району з футболу. Вергунівська команда вперше у своїй історії здобула перше місце чемпіонату району.

 

 

   Обігравши в останньому турі «Олімп» із Руської поляни з рахунком  6 : 0 «Тясмин» оформив своє чемпіонство. Здобуття першого місця стало безпрецедентним для села Вергуни, адже їхня команда вперше за 30 років здобула цей довгоочікуваний трофей. Раніше головним здобутком команди з Вергунів було перше місце на чемпіонаті району з міні-футболу, яке вони посіли ще у 2009-му році.

   Загалом цього року у Другій лізі Чемпіонату Черкаського району взяли участь 10 команд. Всі команди відчайдушно боролися за перше місце.

   ФК «Тясмин» зміг стати чемпіоном лише в останньому турі. Вергунівська команда здобула чемпіонство, заробивши 41 очко. На другу сходинку піднялась команда з Мошен, у якої 38 очок. Третє місце у Хацьок, які здобули на одне очко менше.

   Окрім командного чемпіонства гравці «Тясмина» встигли відзначитися і персонально. Нападник команди Валерій Зайцев, забивши 16 м’ячів, став кращим бомбардиром чемпіонату району. А капітан «Тясмина» Андрій Беребеня став кращим захисником турніру.

   «Я потрапив у команду в кінці першого кола, коли команда була на третьому місці. Загалом під моїм керівництвом команда виграла 9 матчів з 10. Тому я задоволений результатом. Разом з тренером Володимиром Вітряком і президентом Віктором Шулікою ми налагодили тренувальний процес, відремонтували роздягальні, суддівську кабіну, словом, створили більш-менш якісну інфраструктуру. Також у Вергунах поле перебуває у хорошому стані. До нас навіть «Славутич» і «Зоря» приїжджали проводити тренувальні ігри», – говорить Ерік – Григорій Асцатуров, головний тренер ФК «Тясмина.

   Окрім «Тясмина» Ерік Асцатуров тренує дітей від 6-х до 12-ти років. 30 осіб з яких у майбутньому можуть поповнити лави дорослої команди.

   Однак не єдине чемпіонство цього року можна записати в актив Вергунівській команді. «Тясмин» вдало виступив і в Кубку Черкаського району, дійшовши до фіналу цього турніру.

   Вигравши Другу лігу, ФК «Тясмин» виборов собі місце у Першій лізі Чемпіонату Черкаського району, в якому почне грати вже у квітні.