"Черкаські Мавпи" поступилися "ФЕРО"
Написав Стас Лопес   
П'ятниця, 07 жовтня 2011, 08:26

«Черкаські Мавпи» провели свій другий матч в Суперлізі. В протистоянні із запорізьким «ФЕРО» та «Черкаськими Мавпами» точилася рівна боротьба протягом 35-ти хвилин, однак неймовірна далекобійність гостей в заключному відтинку гри призвела до солідної підсумкової різниці в рахунку.

 

Цей матч сміливо можна розбити на три частини – це стартовий і заключний ривок запоріжан та 30 хвилин ігрового часу, протягом якого «Мавпи» в рівній грі намагалися наздогнати суперника. На старті гри, в якому гості просто збили з пантелику черкасців своєю реактивною швидкістю. Вже після шести хвилин ігрового часу «ФЕРО» мав двозначну перевагу – 18:8, а найрезультативніший гравець цього матчу Джеремі Шепел на той момент вже набрав 9 пунктів! Хвацькому початку запоріжан в першій десятихвилинці міг відповісти лише Стояновскі, який в стартовій десятихвилинці реалізував 3 із 4 дальніх і набрав 10 пунктів. Загалом, македонець в цій грі набрав 21 очко.
    Починаючи з останніх хвилин стартової чверті, черкасці кинулися наздоганяти суперника. Неабияк цьому в середині другого періоду посприяв зонний захист, виставлений черкаською командою. Після гри Володимир Холопов зазначить, що ставити зону проти «ФЕРО» може лише самогубець. Однак в цій ситуації ризик виправдав себе. Неймовірний відсоток реалізації дальніх Іварса Тімерманіса, який забив 4 з 5 триочкових, допоміг наблизитись в притул до суперника, а вже на початку третього періоду господарі паркету вийшли вперед – 45:44.


     А от вже друге пришестя зони в захисні редути «Черкаських Мавп», яке трапилось за чотири хвилини до фінішу гри, призвело до капітуляції господарів. На цей момент вони вже грали без Мільяна Пуповіча, який сів через перебір фолів, а Войдан Стояновскі «висів» на четвертому зауважені. В ці хвилини «ФЕРО» просто розбомбив черкаське кільце своїми далекобійними снарядами: чотири поспіль атаки гостей з далекої відстані допомогли їм зробити дванадцятиочковий ривок і повести – 84:72. Надалі гості втримали свою перевагу і здобули загальну перемогу – 93:79.


    В очі кинулись ще два факти. По-перше, це просто неймовірна кількість слем-данків. Запоріжанин Девіс та черкасець Райт на двох наколотили близько десятка слемів, чим серйозно потішили аудиторію в черкаському ПС «Будівельник». А по-друге, не можна було не помітити велику кількість втрат черкасців, команда загалом втрачала м’яч 21 раз, а один  Стояновскі припустився 7 втрат, саме стільки зробила вся запорізька команда.

 

4002