У Черкасах пройшов головний стрітбольний турнір року
Написав Стас Лопес   
Неділя, 15 червня 2014, 08:36

5

Вчора у Черкасах потужно відгримів шостий щорічний «Маніфест Вулиці».

У стрітбольному турнірі, який проходить під егідою Української стрітбольної ліги, взяли участь 33 колективи. Перемогу оформила дніпропетровська команда «Робкіє Рєбята», яка у фіналі обіграла відому в Україні збірну «НОТС» - 15:13. А от матч за бронзові нагороди турніру видався черкаським, місцеві та досвідчені зубри з команди «Возьмі свет» здолали молодих гравців «Черкаських Мавп» з колективу – «Уходітє» - 11:9.





  Ще шість років тому Черкаси поставили доволі високо організаційну планку «Маніфесту Вулиці». З того часу головний черкаський стрітбольний турнір з кожним роком нарощував власні м’язи. Про це говорить і традиційно широкий список гостьових команд. Цьогоріч на турнір, який проходить за підтримки «Черкаських Мавп», також прибуло чимало гостей. Серед яких і вже легендарна команда «НОТС», на чолі з президентом стрітбольної ліги – Станіславом Свєтліцьким, який відзначив особливу енергетику черкаського турніру.

 

   Окрім інших гостей, слід відзначити прекрасно укомплектовану дніпропетровську команду – «Робкіє Рєбята», у складі якої погоду робили два екс-гравці Суперліги: Віталій Бойко та Роман Луценко. Попри низку приїжджих зірок, які нагнітали і без того гарячий ігровий майданчик, варто відзначити і місцеві команди. Ледь не вперше за останні роки після прийняття заявок відразу два черкаські колективи відрядили до розряду головних фаворитів. Наддосвідчена та самобутня команда «Возьмі Свєт» (Ворона, Степанов, Панасюк, Насеннік) та колектив майбутнього (Кобець, Михайлюк, Воєвода, Білоус)по ходу турніру дійсно виглядали переконливо. 

   Вже у півфіналі розгорнулися битви титанів. Правда, для черкаських вболівальників вони мали елемент розчарування. Два вищезгадані колективи зупинилися за крок від головного матчу «Маніфесту»: «Возьмі Свєт» поступилися «Робким Рєбятам», а «Уходітє» пропустила у фінал «НОТС». 

    У матчі за третє місце молодий колектив приголомшив Олександр Ворона, три дальні влучання Ворони (одне з яких з середини майданчика!) допомогли його команді виграти з рахунком 11:9.

    Фінальний матч «Робкіє Рєбята» показали діаметрально протилежний стрітбол. Напориста і агресивна гра дала можливість дніпропетровцям по ходу гри бути на пів кроку попереду «НОТСа». Особливо нестримним, як і протягом всього турніру був Віталій Бойко. Екс-гравцю «Миколлаєва», «Кривбаса» та «Ферро» таки вдалося привести своїх «Рєбят» до успіху 11:9. Окрім Віталія Бойка та Романа Луценка головний трофей «Маніфеста Вулиці» над головою підіймали Ігор Бойченко та Євгеній Ворник.

 

Віталій Бойко, капітан команди «Робкіє Рєбята»:



   Окрім головної страви турніру – стрітболу, організатори приготували й інші принади спортивного свята. Зокрема шикарним видався конкурс слем-данків. У ньому молодий Святослав Михайлюк переграв досвідченого данкера – Смува.

    Протягом дня над власним малюнком чаклували художники графіті. Прекрасне тематичне зображення відтепер красуватиметься біля ігрового майданчика. Також у програмі свята були виступи чарівних дівчат «Golden Ladies» із групи підтримки БК «Черкаські Мавпи».