Антон Білоус: «На майданчику я завжди викладаюсь на всі сто»
Написав Юлія Ромась   
Вівторок, 22 квітня 2014, 19:16

bImage 3 82

   Форвард дублюючого складу «Черкаськихмавп» Антон Білоус може похвалитися новими досягненнями в спорті.

Під час відкритого чемпіонату міста Антон встановив рекорд: в одному матчі здобув 59 очок та реалізував 10 триочкових. До того ж його визнали кращим гравцем у грі юнацької Єврогіли U-20 проти фінських однолыток. Про успіхи в Європі, мрії про NBA та про те, без чого баскетболіст не виходить на майданчик Антон подылився з нами.

 

—У Лютому «Черкаські Мавпи-2» блискуче відіграли у турі Євроліги U-20, де ваша команда посіла 1 місце. Наскільки важким був тур?

Чесно кажучи, важче було тренуватися. Ми півтора місяця наполегливо займалися у легкоатлетичному залі та просто не покидали баскетбольний майданчик. Після таких тренувань, перемога — це гідна нагорода. Я не хочу сказати, що інші команди були слабкими, просто нам, напевне, було легше відіграти п’ять ігор за три дні. 

 

А ти хотів би грати за один із європейських клубів?

Я думаю, що багато хто мріє грати у Європі. Хоча, насправді, не важливо, за вітчизняну команду ти граєш, чи ні. Важливо те, наскільки клуб піклується про своїх підопічних та чи дають особисто тобі можливість розвиватись та максимально проявити себе. Ну і, звісно, участь у масштабних турнірах на кшталт Євроліги ULEB або Єврокубока.

 

Американець Тері Сміт, з яким ти нещодавно зустрічався на тренуваннях «Мавп» перш ніж вийти на майданчик, молиться та двічі хреститься. Що перед грою робиш ти?

 

— Я не маю обов’язкового обряду перед виходом на майданчик. Це поширене серед хлопців із Америки, а в нас мало хто таким займається. Перед грою я навіть особливо не налаштовуюся. Просто виходжу на майданчик та намагаюся викластись на усі сто. Єдине, що я завжди роблю — розтягуюсь. В мене навіть порядок виконання вправ не змінюється. 

 

WA iFyDObik

 

В одному із інтерв’ю ти сказав, що мрієш потрапити до NBA. За яку команду хотів би грати? 

 

Для початку хочеться туди просто потрапити (сміється). Поки не можу відповісти на це питання, але вболіваю за «MiamiHeat» та «ClevelandCavaliers».

 

 

Який твій улюблений баскетболіст?

 

ЛеБрон Джеймс із «MiamiHeat». Мені дуже подобається як він відчуває гру. Він найкращий у цьому. Ще в минулому сезоні він здійснив стрибок від якого в мене просто мову відібрало. Це була гра проти «ChicagoBulls» і ЛеБрон, закидаючи м’яча, стрибнув так, що не помітив захисника і перестрибнув його у повний зріст. Оце так стрибок! Я б і сам хотів так літати. 

 

—Кажуть, що більшість спортсменів не ладять зі своїми агентами, а які стосунки склались у вас? 

 

Так, чув про такі випадки, коли між гравцем та агентом є непорозуміння. Але, Слава богу, в мене все добре. Сергій (агент Антона) багато в чому мені допомагає. 

 

—Озираючись назад, ти коли-небудь пишався власними досягненнями?

 

—Якщо чесно, то ні. Як на мене, я ще нічого не досяг у спорті. Насправді моя кар’єра тільки починається, але, думаю, років через 15 я зможу вам відповісти (сміється).