"Буревісник" виграв Кубок Першина (Оновлено)
Написав Стас Лопес   
Неділя, 06 квітня 2014, 18:26
2epIMG 3246 
Перегравши "Зорю",  "Буревісник" став володарем Кубка Першина 2014-го року.
5-й тур
"Пальміра" - "Червона Слобода" 4:3 
"ЛНЗ-Лебедин" - "Олімп" 3 : 1
"Зоря" - "Буревісник" 1 : 2 (1 : 0)
Голи: Грищенко, 8’ - Чемерис - 64’, 71’.

 

«Зоря»: Єрошов, Тарасенко, Зоря, Парфьонов, Калініч, Сторчоус, Листопад, Ткаченко, Мачульський, Грищенко, Гопка. Заміни: Індутний, Ушаков, Колос, Гуд.

«Буревісник»: Карпов, Ланецький, Слюсаренко, Согутовський, Поплавка, Корчинський, Чернов, Чемерис, Байстрюченко, Пономар, Гаврилюк. Заміни: Добрянський, Олійник, Карпінець, Шамов

 

   Сьогодні у Білозір’ї фінішував Кубок Першина. Доля нагород визначалася у останньому турі передсезонного турніру. Самі змагання цьогоріч викликали неоднозначне враження. Справа в тому, що їх учасників сміливо можна було ділити на дві групи. Різний рівень команд не лише призвів до ганебних результатів: 12:1, 9:0 (і таке інше), а й до чіткого розподілу підсумкової турнірної таблиці. 

 

Турнірне становище: Буревісник 15 очок (5 матчів), Зоря 10 очок (5 матчів), ЛНЗ-Лебедин 10 очок (5 матчів); Олімп 4 очка (5 матчів), Пальміра 4 очки (5 матчів), Червона Слобода 1 очко (5 матчів), 

 

  Доля кубку мала вирішуватися у останньому матчі турніру. Хоч головна нагорода визначалася за сумою набраних балів в останньому поєдинку, вийшов справжній фінал з одною лише відмінністю: «Буревісник» влаштовувала нічия, «Зорі» - перемога.

Головне завдання білозірців – швидкий гол –  було реалізоване уже на 8-й хвилині гри. Молодий Сторчоус взяв на себе, протягнув м’яч, увірвався у штрафний майданчик і віддав м’яку передачу на Гопку. Правда, асист не пройшов, м’яч рукою зупинив захисник. Арбітр гри – Юрій Фощій – цю історію сприйняв без емоцій: сухо бринькнув у свисток і призначив пенальті. Юрій Грищенко лише на добиванні реалізував цей епізод – 1:0.

 

  А от надалі Фощій зі своїми емоціями не впорався і реально «поплив». Спершу він взагалі пригрозив тренеру «Буревісника», що він піде з поля, якщо вболівальники з Петрово продовжать користуватися ненормативною лексикою, а відразу після цього витягнув червону картку. Вилучення Фощій у середині першого тайму «впаяв» В’ячеславу Ткаченку – за відмашку останнього.  Далі по грі спостерігалася ще низка неординарних рішень рефері, але про них говорити не хочеться. 

 

 Попри вилучення у першому таймі «Зоря» мала перевагу, але втілити у забиті м’ячі її не змогла. У «Буревісника» запам’ятався лише один момент: після дальнього удару Байстрюченка м’яч потягнув Єрошов.

 

   Старт другого тайму жвавіше розпочала «Зоря». Відразу два моменти партнери створили для Гопки. У першому диво реакції продемонстрував голкіпер, а у другому Олег обіграв і його, правда, не наважився відразу пробити з гострого кута, а після просто віддав м’яч супернику. 

 

   Вже другий епізод нападника «Зорі» відбувся на контратаці. Білозірці віддали ініціативу супернику, а перехід від нападу до захисту був уже не такий швидкий. У середині тайму цим скористався «Буревісник», навісну передачу зумів переплавити у забитий м’яч Чемерис. Відразу після цього із схожої атаки не забив Ушаков, який останні два матчі на Кубку Першина проводив у складі «Зорі». Натомість «Буревісник» забив ще. І знову гол-близнюк на рахунку Чемериса. Дубль нападника подарував «Буревіснику» заслужену перемогу – 2:1, правда, не слід забувати, що майже весь вирішальний матч гості грали у більшості.