Віктор Михальчук: претендент на звання кращого тренера Черкащини
Написав Administrator   
Четвер, 22 грудня 2011, 17:08

muhalchuk20111219122747

     "Черкаський спорт" продовжує серію матеріалів про претендентів на звання кращого тренера області року, що минає. Пропонуємо матеріал про тренера черкаського «Імпексагро Спорту» одного з найтитулованіших волейбольних фахівців Черкащини Віктора Михальчука.

    Віктор Ілліч Михальчук народився 5 лютого 1946 року в місті Бернау (Німеччина) в сім’ї військовослужбовця. За свою бурхливу кар’єру гравця Михальчук був одним із кращих зв’язуючих у СРСР. У своїй кар’єрі він вситупав за команду «Буревісник»/ОдТІЛ (Одеса). У складі збірної Української РСР в 1967 став чемпіоном СРСР і переможцем Спартакіади народів СРСР. У збірній СРСР в офіційних змаганнях виступав у 1965-1969 роках. Проте найголовнішим досягненням Михальчука-гравця є звання олімпійського чемпіона. Окрім цього грандіозного успіху Віктор Михальчук був переможцем розіграшу Кубка світу 1965 року, бронзовим призером Кубка світу 1969 року та чемпіоном Європи 1967 року.

   У якості тренера Віктор Михальчук встиг попрацювати у ряді пристойних волейбольних командю У 1997-2000-х роках він очолював команду «Дорожник»-СКА (Одеса), який тричі ставав найсильнішим клубом України. Окрім одеситів Михальчук також успішно очолював команди Кіпру, Греції та Туреччини.

   За успішну роботу у волейболі Віктору Михальчуку присвоєно звання заслуженого тренера України. Також тренер «Імпексагро» є членом виконкому Федерації волейболу України.

   Щодо роботи Михальчука в Черкасах, то він з’явився у нашому місті в кінці минулого сезону, коли склад «Імпексагро» був значно ослабленим, проте це не завадило досвідченому тренеру досягти небувалого для команди результату. Під керівництвом Михальчука «Імпексагро Спорт Черкаси» вперше у своїй історії виборов срібні нагороди вітчизняного чемпіонату. Нині черкаська команда посідає третє місце у волейбольній Суперлізі, і неабияка заслуга в цьому Віктора Михальчука.