Символічна п’ятірка тижня (Суперліга)
Написав Administrator   
Понеділок, 19 грудня 2011, 14:10

Протягом тижня відбулося вісім матчів чемпіонату Суперліги, за підсумками яких офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку.

Захисники

Вілл Соломон («Черкаські Мавпи») – 27 очок + 7 підбирань + 4.5 передачі + 3 перехоплення = 28 РЕ*.

Якщо 25 очок Вілла Соломона не допомогли «Черкаським Мавпам» здобути перемогу в матчі з «Ферро-ЗНТУ», то у тріумфі над «Дніпром» величезна заслуга саме зіркового плеймейкера, котрий, відзначившись 29 очками, 9 підбираннями та 5 передачами, повністю переграв свого візаві Стівена Буртта та майже наздогнав Ренді Калпеппера в суперечці найрезультативніших гравців чемпіонату (20.46 очка в середньому за гру).

Ренді Калпеппер («Ферро-ЗНТУ») – 25 очок + 5 передач + 1 підбирання + 1 перехоплення = 19 РЕ*.

В обох матчах, які «Ферро-ЗНТУ» провів на тижня, Ренді Калпеппер був одним із найкращих у складі запорізької команди, продемонструвавши, при цьому, напрочуд стабільну гру. Адже і проти «Черкаських Мавп», і проти «Хіміка» американець здобував по 25 очок і 19 балів рейтингу ефективності. Саме це дозволило йому втриматися на першій сходинці рейтингу найкращих бомбардирів Суперліги (20.50 очка в середньому за гру).

Форварди

Суад Шехович («Будівельник») – 15 очок + 15 підбирань + 2 передачі = 16 РЕ.

Суад Шехович став найкращим гравцем столичного дербі у складі «Будівельника», оформивши перший у сезоні дабл-дабл. Причому, форвард-універсал встигав скрізь – вражав кільце суперника з різних дистанцій і відпрацьовував у захисті, переграючи під кільцем будь-якого опонента, незалежно від його зросту.

Денис Яковлєв («Хімік») – 22 очка + 15 підбирань + 2 передачі + 1 перехоплення = 35 РЕ.

Переможна гра з «Ферро-ЗНТУ» стала для Дениса Яковлєва найкращою в сезоні. Український форвард не лише відзначився дабл-даблом, встановивши особистий рекорд за зібраними відскоками, а й продемонстрував доволі непогану влучність з усіх дистанцій (7/10 двоочкових, 2/3 триочкових, 2/3 штрафних), що в підсумку принесло йому 35 балів рейтингу ефективності.

Центровий

Шон Кінг («ОДЕСА») – 24 очка + 14 підбирань + 4 блок-шоти + 3 передачі + 3 перехоплення = 42 РЕ.

Важко сказати, чи знайдеться в ході сезону гравець, який зуміє змістити Шона Кінга з першого місця у статистичних категоріях «підбирання» та «ефективність». Ось і в матчі з «Політехнікою-Галичиною» центровий «ОДЕСИ» не лише оформив одинадцятий дабл-дабл у сімнадцяти іграх, а й встановив новий рекорд сезону, здобувши 42 бали рейтингу ефективності.

Крім того, варто відзначити таких гравців:

Джеймс Флоренс («Кривбасбаскет») – 18 очок + 6 передач + 3 підбирання + 3 перехоплення = 18.5 РЕ*.
Джеремі Шаппел («Ферро-ЗНТУ») – 17 очок + 7 підбирань + 4.5 передачі + 2.5 перехоплення = 22.5 РЕ*
Володимир Гуртовий («ДніпроАЗОТ») – 14 очок + 5 підбирань + 1.5 блок-шота = 17 РЕ*


superleague.ua