Юрій Зубов: претендент на звання кращого тренера Черкащини
Написав Максим Гаптар   
Середа, 21 грудня 2011, 11:46

yuriy_zubovx_16e84202

 

   «Черкаський спорт» продовжує знайомити Вас із номінантами голосування за звання кращого тренера нашої області 2011-го року. Цього разу представляємо Вашій увазі тренера з кікбоксингу Юрія Зубова.

 

   Народився головний тренер Черкащини з кікбоксингу 1963-го року в місті Ромни, що на Сумщині. Кікбоксингом почав займатися ще в армії та під час навчання в інституті. Спочатку до уваги Юрія Івановича потрапив бокс, а трохи згодом і кікбоксинг. Юрій Зубов неодноразово брав участь у різноманітних всеукраїнських змаганнях. Проте, черкаському любителю спорту він більше знайомий як тренер-відкривач кікбоксерських талантів.

   У 1988-му році Юрій Зубов переїхав до Черкас, де й почав свою тренерську діяльність. Вже в 1990-му році його вихованці взяли участь у першому Чемпіонаті України з кікбоксингу. Тренер Зубов своїм учням привив хорошу боксерську техніку та якісні навички з кікбоксингу, що дозволило нам зайняти лідируючі позиції в Україні.

   Також Юрій Зубов є заслуженим тренером України. Це звання наш тренер отримав за якісну тренерську роботу. Адже Зубов відмий в Україні як відкривач кікбоксерьких талантів. З під крила Юрія Івановича вийшла низка майстрів спорту, та майстрів спорту міжнародного класу, ряд чемпіонів та призерів міжнародних змагань, зокрема: Давид Агаханов, Іван Ткаченко та інші.

   Загалом у 2011-му році вихованці черкаського тренера здобували нагороди як на всеукраїнських змаганнях, так і на світових. Зокрема на чемпіонаті України черкаська збірна здобула 7 перших місць. А на чемпіонаті світу черкаські кікбоксери здобули два срібла та одну бронзу. Другі місця посіли Давид Агаханов та Іван Ткаченко, бронзою задовольнився вихованець Дмитра Ткаченка та Василя Патруса Ігор Приходько.

   Вихованець Юрія Зубова 20-річний Іван Ткаченко в цьому році був включений до штатної збірної України. А самого Зубова було призначено головним тренером збірної України з кікбоксингу. Окрім тренерських досягнень, Юрій Зубов є суддею міжнародної категорії, тому він регулярно обслуговує кікбоксерські поєдинки найвищого рівня.

   Загалом черкаський фахівець з позитивом дивиться на майбутній 2012-й рік. Сподівається, що в наступному році його вихованці здобудуть ще більше нагород та продемонструють найвищий результат.

   «У наших планах є гарно виступити на чемпіонатах Європи в Туреччині та Румунії, щоб на них вибороти ліцензії на всесвітні ігри, які пройдуть у 2013-му році в Росії. До того ж, у наших молодих кікбоксерів є хороші перспективи, зокрема у Сергія Савенка та Михайла Беселії. Я думаю, що вони в цьому році будуть лідерами. Тобто є за рахунок чого додавати, тому результати будуть», – зазначає заслужений тренер України Юрій Зубов.