Україна стане господаркою Євробаскету-2015!
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 19 грудня 2011, 14:53

ukrevrobasketDSC_7924_copy

   Вчора у Мюнхені було визначено країну-господаря чемпіонату Європи з баскетболу 2015-го року. Після відмови від зсвоєї заявки ряду країн-перетендентів, а саме: Франції, Італії, Німеччини та Хорватії, Україна залишилась єдиним номінантом на право проведення баскетбольного чемпіонату. У ході голосування стало відомо, що Україна офіційно стала господаркою Євробаскету.

   Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков порівняв цю перемогу зі здобуттям звання олімпійського чемпіона в Сеулі.

   "Тільки згодом приходить відчуття, яка вага цієї події. Сталося саме те, заради чого ти працював багато місяців і років. Я вдячний усій команді, яка готувала цю заявку, і усім особам, що підтримали нас", - Борису Колеснікову, Сергію Бубці, Майку Фрателло, всім президентам клубів та головам обласних федерацій", - зазначив Олександр Волков офіційному сайту федерації баскетболу.

   У планах, матчі чемпіонату пройдуть у 6-ти великих міст України: Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Львіві, Харківі і Києві. У кожному з міст буде збудовано баскетбольні арени.