Хіт-парад місяця
Написав Стас Лопес   
Четвер, 01 грудня 2011, 23:07

rt

  Вітання усім відвідувачам «Черкаського спорту». Сьогодні ми зустріли перший зимовий день. Щоправда, це нам підказує не погода за вікном, а календар. Вглядаючись в його цифри, саме час підвести проміжну риску під минули магічним (знову ж в розріз цифр) листопадом 2011-го. Сьогодні ми відкриваємо рубрику «Спортивний Хіт-Парад» місяця, в якій «Черкаський спорт» відзначатиме кращих, говоритиме про найрезонансніше і загострюватиме увагу на найвидовищнішому. Отож, поїхали!


Спортсмен місяця

 

  Розпочнемо з найпікантнішого, а це: визначення спортсмена місяця за версією нашого сайту. До слова, переможець в цій номінації днями отримає відзнаку від «Черкаського спорту». В цій ситуації ми пішли народним методом і виставили голосування. З-поміж десяти претендентів ми запропонували Вам обрати найкращого. Причому за два тижні ми зібрали майже тисячу ваших голосів. Зважаючи на новизну сайту – це доволі пристойний показник. Причому боротьба за першу позицію вийшла дуже запеклою і розгорнулася між баскетбольною зіркою Віллі Соломоном та кращим бомбардиром Кубку області з міні-футболу і гравцем ФК «Зорі» – Романом Поліщуком. Лідер змінювався фактично кожного дня,  а разом вони зібрали 70 % усіх голосів. Статистика просто не залишила ніяких шансів нашій редакції – і ми колегіальним рішенням визначили двох кращих спортсменів місяця. Відзнаки знайдуть своїх героїв найближчим часом. Нам лише залишається додати, що третім в опитуванні став кращий бомбардир ФК «Славутич» – Михайло Сергійчук.


Тренер місяця
 prydkkiy

  Сьогодні в цій номінації ми визначимо переможця, посилаючись навіть не на його тренерські можливості, а на організаційні здібності. Заслужений тренер України – Андрій Мальований (наприкінці жовтня, на початку листопада) у черговий раз зробив, здавалося б, неможливе.  Мало того, що завдяки чигиринській владі він зумів переїхати у справжні боксерські хороми, та ще й  з розмахом провів наймасштабніший відкритий Кубок черкаської області за всю історію. Тоді до Чигирина з’їхалися боксери з одинадцяти областей України.


 Подія місяця
   Можливо, традиції в деяких видах спорту не дозволяють Черкащині бути родоначальником в цих видах, однак є й інші фактори, які примагнічують навіть спортивну екзотику. Мова йде, як не дивно, про спортивну інфраструктуру: тенісна «Селена», гірські спуски у Водяниках та кінно-спортивна база в Жашкові примушує заговорити про ще донедавна дикі види спорту для нашого регіону. Саме Жашків наприкінці листопада зацікавив кінно-спортивний та політичний бомонд. Тут з розмахом пройшов Кубок губернатора з цього виду спорту. Призовий фонд в 150 тисяч гривень, присутність головного тренера збірної України та організація на найвищому рівні – все це дозволяє занести цей захід в статус «Події місяця».


 Відео місяця
   Ну куди тут подітися. Якби оператор з Христинівки за перегляд цього фрагменту брав би по 10 гривень, він би за неповний місяць заробив рівно мільйон! Звісно, відеом місяця став спринтерський забіг арбітра (Цибульки) по діагоналі поля у супроводі вболівальників та вело-кортежу. Цікаво, що цей фрагмент переглядали навіть користувачі інтернету з  найвіддаленіших місць Світу.

 


Будівництво місяця
   osvitlennya932

   Листопад став надактивним будівельним місяцем Центрального стадіону Черкас. Після оздоблених парковок тут почали працювати над фасадом адмінбудівлі, кинулися на освітлювальні вишки і навіть зазіхнулися на табло – і все це заради того, аби черкаський вболівальник футбольну весну зустрів у піднесеному настрої. Щоправда, позиції освітлення і табла зараз викликають більше запитань, ніж відповідей. Приміром, за теоретичними підрахунками, вартість освітлення одного матчу буде вартувати за 3 тис гривень. Виходячи з цього, вболівальникам «Славутича» або квитки доведеться купувати (та ще й  не найдешевші), або клубу відшуковувати фінансові резерви.

 

Епізод місяця
  Двох секунд цілком буде достатньо, аби виграти програний матч. Такої думки захисник «ОДЕСИ» - Віллі Дін. В матчі проти «Черкаських Мавп» американець влучив з метрів 10-ти під аккомпанементи сирени. В результаті, його команда виграла – 76:75.

 


Оперативність місяця
   Нещодавно Черкащина прийняла чемпіонат України зі спортивно-бального танцю. Вразила навіть не кількість учасників, а те, за скільки монтажники переплавили ігровий майданчик ПС «Будівельник» на танцювальний паркет. Цікаво, що ламінат, загальною площею у 450 метрів квадратних, двадцять спеціалістів виклали менше, ніж за дві години!!! «Черкаський спорт» навіть відзняв рекордний процес.

 

6tr

 

Тайм-аут місяця

 

sytkin


   На Черкащині не так і багато спортсменів, які мають реальну можливість поїхати на найближчі Олімпійські ігри до Лондона. Один з таких – триатлоніст Олексій Сюткін – розпочав 2011-й з неабиякими перспективами. Однак нещодавно вивалився з так званої Олімпійської симуляції, тобто якби Олімпіада стартувала б сьогодні, то рейтинг Сюткіна не дозволив би йому поїхати на туманний альбіон. Останні невдачі на міжнародних стартах тренерський штаб Олексія сприйняв по-філософськи. І вирішив завершити на цьому осінню частину сезону. Тобто етапи Кубка Світу (в Новій Зеландії та Америці), заплановані на листопад, Сюткін проігнорував і взяв тайм-аут. Під час цієї перерви Олексій відправився в Моршин, аби оздоровитися і набратися сил перед вирішальним ривком.

 

Фото місяця

 

89090907676

Автор: Ігор Бутенко