«Металіст» - найгостріша команда Європи
Написав Administrator   
Четвер, 01 грудня 2011, 13:52

   Харківський «Металіст», розгромивши віденську «Аустрію», достроково вийшов до 1/16 Ліги Європи, попутно ставши найрезультативнішою командою турніру. На рахунку українського клубу - 14 голів. «Ворскла», в свою чергу, зіграла внічию з «Копенгагеном», що також заслуговує на привітання. Як не як, а полтавці допомогли вилетіти з турніру торішнього учасника плей-офф Ліги чемпіонів.

   «Ворскла» старалася. Після черги невдач тренерові команди Миколі Павлову довелося на ходу вносити корективи. У воротах з'явився Величко, а в центрі захисту - рідко граючий Євгеній Пєсков. Проте, команда з шкіри лізла. Першою відкрила рахунок, але ще до перерви четверо полтавчан не змогли поділити м'яч біля свого штрафного, що дозволило Ндойе вийти наодинці з нашим голкіпером.

   Кращий час на полі «Ворскла» провела останні 15 хвилин. Кілька разів повинні були виривати перемогу, але, на жаль, лише нічия.

   «Металіст» не зрадив собі і «відвантажив» суперникам цілу сіточку м'ячів. Між тим, гра, не дивлячись на рахунок, була дуже непростою. «Аустрія» пресингувала весь матч, в кінцівці навіть збилася на грубість. Проте харків'яни дуже вміло використали свої шанси. Відзначимо Девича - на його рахунку гол і результативна передача. З такими ж показниками завершив зустріч Соса.

   Українським командам залишилося провести по одній грі. 15 грудня «Металіст» гостюватиме у голландського АЗ, а «Ворскла» цього ж дня зіграє з «Ганновером».

   Група G

   Металіст (Україна) - Аустрія (Австрія) - 4:1

   Голи: Девич (17), Едмар (40), Гуйє (59), Соса (90) - Мадер (19).

   Металіст: Дишленкович, Вільягра, Торсіглері, Едмар (Шелаєв, 89), Шав”єр, Соса, Фініньо, Торрес, Гуйє, Девич (Бланко, 80), Тайсон.

   Мирон Маркевич, головний тренер «Металіста»:

   Я говорив, що гра буде непроста. Ми серйозно налаштовувалися на неї. Тим паче, що «Аустрія», по-моєму, один раз програла після нашої гри, а так вони вигравали або грали внічию. Я радий, що команда зібралася і змогла отримати перемогу в цьому матчі.

   Ваш австрійський колега сказав, що хворітиме за «Металіст» в матчі з «АЗ». Який склад поїде в Голландію? Чи вдасться настроїти команду вже нічого не значущий матч?

   Звичайно, ми гратимемо серйозно, однозначно. Який склад? У нас ще дві гри в чемпіонаті України, і зараз щось загадувати не можу. Дам можливість грати футболістам, які менше грали. Торрес вже пропускає через перебір карток. Не хочемо, щоб хтось травмувався. Гратимемо так, як ми граємо завжди, а що вийде - побачимо. Зараз у мене голова болить за недільний матч - теж, напевно, важкий. Важливо відновити футболістів на непростий матч.

ukraine2012.gov.ua