"Цетус" - володар Кубку області з пляжного футболу!
Написав Максим Гаптар   
Понеділок, 24 червня 2013, 20:09

cetuskubokoblastiDSC09843

"Цетус" - "Імперія-Пальміра" 8 : 3

Голи: Скорняков Є. (3), Присяжнюк П. (2), Сидоренко С., Горкун, Бреус - Діхтяренко, Сидоренко Д., Пархоменко.

 

 

"Цетус" у фінальному матчі здобуває переконливу перемогу й стає володарем 5-го Кубку Черкаської області з пляжного футболу.

 

Один із найважливіших матчів пляжного сезону пройшов сьогодні на "Живчик-Арені". Подивитися на фіналістів кубку області на головну пляжну арену міста чимало вболівальників. На трибунах "Живчик-Арени" ніде було яблуку впасти. Втім, попри ажіотаж та інтригуючість зустрічі, все-таки серйозної боротьби у матчі не вийшло.

cetuskubokoblastiDSC09865

Як виявилося з перших хвилин поєдинку, "Імперія-Пальміра" видала свій максимум у матчах на шляху до фіналу, тому у головному матчі кубку не змогла нав’язати боротьбу потужному "Цетусу". Одна з найтитулованіших команд області з перших хвилин захопила лідерство й не відпускала його до фінального свистка. Вже через кілька хвилин після старту зустрічі тандем Павло Присяжнюк - Євген Скорняков створили гольовий момент, перший прострілив, другий замкнув - 1 : 0. Забігаючи наперед, скажемо, що ці футболісти на двох заб’ють п’ять м’ячів. Через кілька миттєвостей потому вболівальники "Цетусу" раділи другому голу своєї команди. Чудовий удар головою впритул до воріт виконав Сергій Сидоренко, подвоївши перевагу своєї команди. А до завершення першого періоду Валентин Горкун пострілом з гострого кута змусив воротаря "Імперії-Пальміри" втретє витягувати м’яч з рамки.

cetuskubokoblastiDSC09873

cetuskubokoblastiDSC09876

cetuskubokoblastiDSC09847

У другому таймі "Цетус" продовжив контролювати гру. Футболісти "Імперії-Пальміри" раз-по-раз провалювалися у захисті, відпускаючи своїх візаві. За це гравці у помаранчевих манішках відразу карали суперника. Спочатку Павло Присяжнюк зі штрафного, потім Денис Бреус більярдним ударом, а згодом знову Євген Скорняков. І результат на табло 6 : 0.  У "Імперії-Пальміри" моменти можна було порахувати на пальцях однієї руки. Якісних ударів у команди з Золотоніського району було обмаль, одним із них був чудовий дальній постріл Віктора Пархоменка, після якого м’яч влучив у поперечину.

cetuskubokoblastiDSC09883

cetuskubokoblastiDSC09898

У заключному періоді відчутна перевага в рахунку дозволила гравцям "Цетусу" зменшити оберти. І в ці хвилини почали виникати шанси у "Пальміри". Спочатку Олександр Діхтяренко ударом головою поблизу воріт замкнув дальню передачу, після чого Віктор Пархоменко у схожому стилі у воротарському майданчику заштовхав шкіряну кулю за лінію воріт - 6 : 2. Проте навіть ці локальні успіхи не повпливали на перебіг останнього періоду. У потрібний момент "Цетус" знову додав й відвантажив ще два м’ячі у ворота суперника. На це "Пальміра" змогла відповісти ще одним голом.

cetuskubokoblastiDSC09892

У підсумку 8 : 3, яскрава перемога принесла "Цетусу" Кубок Черкаської області з пляжного футболу!

cetuskubokoblastiDSC09937

Після завершення матчу голова Асоціації міні-футболу Черкаської області Юрій Гончаров та віце-президент Асоціації пляжних видів спорту Богдан Колядко нагородили фіналістів та переможців медалями та кубком.

cetuskubokoblastiDSC09909

cetuskubokoblastiDSC09919

cetuskubokoblastiDSC09930

"Сьогодні на "Живчик-Арені" відбулося справжнє свято пляжного футболу. Дуже радісно, що охочі подивитися матч кращих пляжних команд області заповнили весь стадіон ущерть. Це свідчить про те, що пляжний футбол на Черкащині стрімко розвивається, а рівень змагань з кожним роком суттєво зростає. Вже завтра на "Живчик-Арені" розпочинається чемпіонат області з пляжного футболу, тому сезон пляжних видів спорту тільки набирає обертів", - зазначив Юрій Гончаров, голова Асоціації міні-футболу Черкаської області.

 

Сергій Сидоренко, капітан "Цетусу":


cetuskubokoblastiDSC09942

Володарі Кубку Черкаської області з пляжного футболу 2013-го року